In parkeergarage minder kans op schade

Dit blijkt uit het parkeergarage-onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Park-Line onder autobezitters en auto-leasers die minimaal 1 keer per maand gebruik maken van een betaalde parkeergelegenheid.

09 oktober 2012

Uit deze uitslag blijkt volgens Park-Line dat de perceptie dat het parkeren in een parkeergarage meer risico met zich meebrengt, ongegrond is.

 

Verder blijkt dat ruim vier op de tien parkeerders (43%) wel eens autoschade heeft opgelopen tijdens het parkeren of terwijl de auto geparkeerd stond. Mannen lopen vaker schade op dan vrouwen (45% vs. 42%). Volgens Park-Line komt dit wellicht door gehaast gedrag en het formaat van de auto. Auto's uit de midden- en hoge middenklasse zijn het vaakst de dupe, zoals Audi A4, Ford Mondeo, Volkswagen Passat, Audi A6, BMW 7-serie en Mercedes-Benz S-klasse. Het schadebedrag door parkeren bedraagt gemiddeld 397,91 euro op straat en gemiddeld 255,80 euro in parkeergarages.

 

Uit het onderzoek bleek ook dat de parkeertijd in een parkeergarage 1 uur en 52 minuten bedraagt, een half uur korter dan een parkeeractie op straat. Zakelijke parkeerders staan gemiddeld 349 minuten geparkeerd en de privé parkeerder 99 minuten.

 

Terug naar het overzicht