Nieuwste release ParkBase 8.29

26 juni 2017

Bij IP Parking voeren we continu verbeteringen in het besturingssysteem door. Dat is belangrijk, omdat we zo nieuwe functionaliteiten toe kunnen voegen en eventuele "bugs" kunnen opsporen en verwijderen.

 

ParkBase 8.29 is speciaal ontwikkeld voor de meest moderne hardware. Wilt u gebruik maken van de nieuwste release, maar weet u niet zeker of uw server daar geschikt voor is?

 

Neem contact met ons op 

 

1. Data Interface
Met de data interface verkrijgt u op gestructureerde wijze de ruwe parkeerdata van uw parkeerfaciliteiten, zoals die in ParkBase zichtbaar zijn. Deze service is ideaal voor het analyseren van uw parkeerfaciliteiten in een eigen rapportage- of BI tool. Hierop hebben we de volgende uitbreidingen en wijzigingen doorgevoerd:

 

1.1 Uitbreiding met Station-meldingen

We hebben een nieuwe tabel toegevoegd met station-meldingen. Hierdoor krijgt u inzicht in alle meldingen die door de aangesloten stations worden gegenereerd. Denk hierbij aan de melding dat een slagboom wordt geopend, of de melding dat de communicatie met een station verbroken is. Dit soort meldingen wordt altijd gegenereerd door een station.

 

1.2 Uitbreiding met uitzonderingen
Ook hebben we een nieuwe tabel toegevoegd met uitzonderingen. Deze worden gegenereerd op het moment dat een passant of abonnee bijvoorbeeld geen toegang heeft of onvoldoende heeft betaald. Deze uitzonderingen hebben altijd betrekking op het gebruik van een pas.

 

1.3 Uitbreiding met Stadsparkeren
Verder hebben we een tabel toegevoegd met de omzet die is gegenereerd door gebruikers van Stadsparkeren of Parkmobile.

 

1.4 Uitbreiding met Wederverkopers
Tenslotte hebben we nog een tabel toegevoegd met de omzet die door de externe reserveringen (bijvoorbeeld een gekoppelde Parkwebshop) is gegenereerd.

 

1.5 Verbeterd transactiebeheer
De transacties die gedaan worden op basis van kenteken door één abonnee zijn nu terug te vinden in de Data Interface. Het grote voordeel hiervan is dat deze transacties direct terug te leiden zijn naar de betreffende abonnementhouder.

 

2. Betalingen
In het geval van twee koppelingen of meer in één ParkBase account, kon men voorheen bij faciliteit 1 inrijden en bij faciliteit 2 betalen. Omdat de faciliteiten echter niet altijd van één eigenaar zijn, is dit niet wenselijk. Met versie 8.29 kunt u voortaan instellen dat men moet betalen in de faciliteit waar men heeft geparkeerd.

 

3. Anti-Passback
In het geval dat een abonnee meerdere kentekens heeft gekoppeld, kon deze eerder na een APB reset met beide kentekens inrijden. Voortaan wordt afhankelijk van de ingestelde Scope in het Anti-Passback profiel (Abonnee of Identificatie) gecontroleerd of er sinds de laatste APB Reset een identificatie van deze abonnee gebruikt is. Dit voorkomt gratis in- en uitrijden.

 

4. Bug Fix: '(H)eerlijk Parkeren'
Maakt een abonnee gebruik van '(H)eerlijk Parkeren', dan ontvangt deze van de beheerder een pas met parkeerrechten. Via een persoonlijke pagina of een betaalautomaat in een faciliteit kan de abonnee zelf zijn kenteken(s) beheren (toevoegen en/of wijzigen). Ondanks het verlopen van de geldigheidsdatum van de pas, bleef het kenteken in dat geval geldig. In versie 8.29 wordt bij het aanmaken van een kenteken de eind-geldigheidsdatum van de pas overgenomen. Voor meer informatie betreffende (H)eerlijk Parkeren klik hier.

  

 

5. Bug Fix: 'Dip&go en Tap&go'
Op het in- en uitrijden met een bank- of creditkaart zat voorheen geen Anti-passback controle. Hierdoor kon men met dezelfde pas meerdere keren inrijden. Omdat het rekeningnummer wordt gebruikt als identificatie, leverde dit problemen op bij het uitrijden. Met de 'Anti-passback controle' is dat probleem nu opgelost.

 

6. Personaliseer uw TIP Unit
Vanaf release 8.29 is het mogelijk om zelf uw logo op de parkeerkaarten aan te passen vanuit de ParkBase website. Zo kunt u uw kaarten personaliseren en tijdens bijvoorbeeld evenementen een ander uiterlijk geven. Deze functionaliteit wordt alleen ondersteund door het nieuwe type printer. Dit type herkent u aan de blauwe deksel (voorheen groen).

 

  

   

7. PIP (Parkbase Information Panel)
Met de nieuwe release kunnen op het PIP-scherm tellerstanden van bedrijventelling of per bedrijf een 'vol/vrij' melding worden getoond. Zowel de bedrijven die getoond moeten worden als de volgorde van weergave kunnen daarbij worden aangepast. Voor meer informatie betreffende het ParkBase Information Panel 
klik hier.

 

Er zijn meerdere pagina's te configureren waaraan de regels gekoppeld kunnen worden. Deze pagina's wisselen elkaar af na een in te stellen tijd. Regels die aan paginanummer 0 gekoppeld worden, zullen altijd getoond worden. Regels die aan pagina 1 of hoger gekoppeld worden, wisselen elkaar af op de ingestelde interval. Bekijk hier de video voor een impressie.

 

 

<widget><id>4401</id><onload>onLoadMovieplayer</onload></widget>

 

8. Toegangscode
Vanuit ParkBase en FirmBase kan bij het aanmaken van een bezoeker voortaan een toegangscode worden gegenereerd. Met deze toegangscode kunnen bezoekers in- en uitrijden op het moment dat een kenteken niet is geregistreerd of wordt herkend. De instellingen in het bezoekersprofiel bepalen hoe een pincode gebruikt kan worden (eenmalig, bij uitrijden inactief maken, meerdere keren, met anti-passback controle, meerdere keren, zonder anti-passback controle). Zo kunt u ervoor kiezen dat één code door meerdere bezoekers te gebruiken is. Ideaal voor evenementen!

 

9. Rapporten

9.1 Transacties met korting per station
Er is een nieuw financieel rapport beschikbaar met de naam "Transacties met korting per station". Dit rapport bestaat uit:

 

Hoofdblad:

 • Koptekst: geselecteerde periode
 • Kolom: naam station
 • Kolom: aantal transacties van dit station
 • Kolom: totaalbedrag dat aan korting is verleend op dit station
 • Voettekst: datum en tijd van genereren rapport, naam van de divisie en paginanummer

 

Op de volgende bladzijdes worden per bladzijde de details van een station getoond met de volgende kolommen:

 • Koptekst: geselecteerde periode
 • Datum en tijd van binnenkomst
 • Datum en tijd van vertrek
 • Parkeerduur
 • Het identificatiemiddel dat is gebruikt
 • Het bijbehorende kenteken
 • Verleende korting
 • Kortingsprofiel dat is toegepast

 

Bekijk hier een voorbeeldbestand.

 

9.2 Prepaid kaarten
De bedragen die men opwaardeerde bij Prepaid kaarten werden niet meegenomen in het perioderapport. Het opwaarderen van een kaart wordt voortaan als omzet meegenomen.

 

10. 'ParkBase Agent'
Met 'ParkBase Agent' kunt u diverse geplande taken uitvoeren. De transacties van de bezoekers die niet zijn verschenen of niet zijn uitgereden bleven in het systeem openstaan. Nu is er een nieuwe taak beschikbaar die de status van deze groep bezoekers opschoont, waarmee tegelijk de transactie wordt gesloten. Hierdoor blijven uw overzichten up-to-date en hoeft u minder handmatige correctietellingen uit te voeren.

 

Update 8.29 aanvragen 

 

Terug naar het overzicht