ParkBase 8.31

30 januari 2018

Met deze nieuwe versie van ParkBase heeft IP Parking weer een aantal mooie functionaliteiten aan het systeem toegevoegd. Hieronder een overzicht van de nieuwe toepassingen waar ook u binnenkort gebruik van kunt maken!

 

Stadsparkeren

IP Parking heeft de app Stadsparkeren uitgebreid waardoor de dienst voortaan ook ingezet kan worden voor uw eigen medewerkers. Het Amphia ziekenhuis in Breda heeft dit inmiddels met groot succes gerealiseerd!

 

Uw beheer wordt volledig ontzorgd omdat wij het volledige abonnementenbeheer voor u regelen, inclusief de financiële stromen. In geval van vragen nemen uw medewerkers of studenten rechtstreeks contact op met de helpdesk van Stadsparkeren, die 24/7 bereikbaar is via email en telefoon. Deze helpdesk is voor de gebruikers helemaal gratis!

 

Maandelijks wordt het geinde parkeergeld aan u uitgekeerd waarbij Stadsparkeren het volledige incassotraject voor u regelt en hierin ook het risico draagt.

 

Daarnaast is de Stadsparkeren (groepen) functionaliteit uitgebreid met maximaal 24 uur tarief. Dit betekend dat indien er meerdere keren in en uit wordt gereden dan wordt er tijdens de berekening van het tarief rekening mee gehouden wat er al betaald is. Indien men het maximum tarief bereikt heeft met vorige transacties (van de afgelopen 24 uur), dan zullen de transacties die naar Stadsparkeren als €0 verstuurd worden.

 

Optimalisatie Kentekenherkenning

Het kentekenherkenning systeem is aangepast om er voor te zorgen dat deze eenvoudiger te configureren is achter een router. Daarbij is ook een nieuwe HD camera toegepast waarmee de score ongeveer 2% toeneemt. Voorheen werd er door de LPR Host gecontroleerd van welk IP Adres de data die de camera verstuurd af kwam. Dit IP Adres bepaalde dan het lane ID in ParkBase. Nieuw in deze versie is dat dit Lane ID voortaan in de string van de camera meegestuurd wordt.

 

Kaartloos parkeren

Bij een kaartloos systeem was het voorheen niet mogelijk om een deurlezer toe te passen omdat men geen identificatie middel had om de deur mee te openen. Vanaf deze release is het ingeven van een kenteken op een deurlezer mogelijk door het toepassen van een Touchscreen.

Spits mijdend parkeren

Early Bird (ook wel spits mijdend parkeren genoemd) is een manier om gebruikers te belonen door de parkeertransactie in een goedkoper tarief te plaatsen indien men aan de gedefinieerde voorwaarde voldoet. Early Bird kan gecontroleerd worden op basis van een faciliteit die men inrijdt, of op basis van een sectie binnen een faciliteit. Er zijn veel varianten op de markt, IP Parking heeft de volgende voorwaarden geïmplementeerd in deze release:

 

  • Aankomst tijd controleren - Deze voorwaarde is verplicht. Om aan het nieuwe tarief gekoppeld te worden dient men binnen de opgegeven tijden de faciliteit of sectie in te rijden.
  • Duur van verblijf controleren - Optioneel kan een minimale duur gedefinieerd worden. Vult men hier niets in dan is deze controle uitgeschakeld.
  • Vertrek tijd controleren - Optioneel kan een vertrek periode gedefinieerd worden. Vult men hier niets in dan is deze controle uitgeschakeld.
  • Aantal plaatsen - Optioneel kunnen een aantal plaatsen opgegeven worden. Hiermee kan men het gebruik van de transacties die gebruik maken van Early Bird beperken. Dit aantal betreft de aantal transacties die voldoen aan de voorwaardes van die dag, niet het aantal gelijktijdig bezette plaatsen.
  • Dagen van de week - Selecteer op welke dagen van de week deze controles moeten plaats vinden.

 

Upgrade aanvragen

 

Terug naar het overzicht