Certificering van betaalautomaten

20 september 2019


Contactloos betalen verplicht per 1 januari 2020

Als beheerder/eigenaar van parkeerfaciliteiten gebruikt u in de meeste gevallen een betaalautomaat met een girale betaalterminal om uw klanten makkelijk en snel met een bankpas te laten betalen. Om veilig te kunnen betalen moeten deze betaalterminals voldoen aan allerlei regels en certificaten.

 

Contactloos betalen biedt gemak, snelheid en veiligheid. Daarom hebben de 'scheme owners' (Mastercard/Visa) besloten dat alle in het veld operationele betaalterminals geschikt moeten zijn voor contactloos betalen. Verouderde terminals waarmee contactloos betalen niet mogelijk is, moeten volgens internationale regelgeving voor 1 januari 2020 vervangen zijn. Betaalterminals die niet voorzien zijn van een mogelijkheid om contactloos te betalen kunnen na deze datum niet meer gebruikt worden.

 

Betaalterminal al voorzien van een contactloze betaalmogelijkheid?

Als uw betaalterminals al voorzien zijn van een mogelijkheid om contactloos te betalen dan hoeft u niets te doen. Wij zorgen ervoor dat uw betaalterminals tijdig voorzien worden van de benodigde nieuwe certificaten. Deze software zal via onze support afdeling op afstand worden geüpload. Mocht u daar vragen over hebben dan verzoeken wij u een e-mail te sturen naar support.

 

Betaalterminal nog niet voorzien van een contactloze betaalmogelijkheid?

Als het goed is bent u door ons al in een eerder stadium geïnformeerd over deze nieuwe regelgeving en hebt u van ons een aanbieding ontvangen voor het vervangen van uw betaalterminals. Mocht dat niet het geval zijn dan verzoeken wij u contact op te nemen met onze afdeling sales.

 

Indien u al een aanbieding van ons ontvangen hebt dan verzoeken wij u ons uiterlijk 04-10-2019 opdracht te verstrekken. Na deze tijd kunnen wij een tijdige vervanging niet meer garanderen.

 

Indien u ons al een opdracht hebt verstrekt voor het vervangen van uw betaalterminals maar u nog geen planning van ons hebt ontvangen, neem dan contact op met uw projectleider of uw accountmanager.

 

 

Terug