Peter Groenenboom

In Memoriam

 

12 januari 2021

Op 24 augustus 2020 is na een kort ziekbed op 84 leeftijd mijn zakelijke vader overleden:

 

Peter Groenenboom

 

Peter is bekend in de parkeerwereld als bestuursvoorzitter en commissaris van IMTECH en als voorzitter commissaris van QPark.
Toen IMTECH in 1997 WPS Parking Systems overnam, heb ik Peter leren kennen en we hebben contact gehouden tot een paar weken voor zijn dood.
Een dikke 20 jaar heeft hij mij begeleidt en met mensen in contact gebracht die mijn wereld verbreedt hebben en hoe het gaat om grote bedrijven te leiden.
Buiten bovengenoemde bedrijven heeft hij bestuur functies en commissariaten gehad bij PHILIPS, KNVB. IOC, enz.

 

Ik vergeet nooit meer de eerste keren dat ik de cijfers moest presenteren van WPS aan IMTECH. Dan vroeg Peter aan mij: "en Eric hoe is het gegaan?" Waarop ik dan zei: "heel goed!
Dit is de omzet stijging en dit is de winst. Waarop hij zei: " mooi gedaan, maar volgend jaar moet je wel wat uitgebreider rapporteren."

Als ik daar op terug kijk moet ik er zelf weer om lachen.

 

De relatie ging ver tussen ons. Hij gaf me ook opdrachten mee. Een aantal jaren terug zei hij tegen mij. " Ik heb Ward Vleugels van Q-park al lang niet meer gezien, maak maar een lunch afspraak!
In Maastricht. De afspraak met Ward werd gemaakt en alles was TOP geregeld. (zoals we van hem gewent zijn) en we hebben een heerlijke middag gehad bij Beluga. Ik haalde hem op en bracht hem thuis.
Dat vond hij heel normaal en dat heb ik dan ook trouw tot het laatste keer gedaan. De foto is gemaakt 6 juli bij restaurant de Luytervelde.

 

Los van het feit dat Peter van een borrel en goed eten hield, was hij super scherp op alles en kende hij als geen ander zijn voordrachten volledig van buiten zonder te spieken.
Een keer opperde ik dat hij dan ook wel zomaar een speech uit de losse pols kon houden.
Waar hij dan een beetje getergd zei: " nee Eric ik bereid alles altijd goed voor."
Was ook weer een goede les voor mij.

 

Het overlijden van Peter kwam zoals vaker heel onverwachts en hij laat een leegte achter.

Zijn kinderen Margot en Niels en verdere familie wensen wij het beste.

 

IP Parking familie.

 

Eric Smulders

 

Terug