Pasparkeren in Weert favoriete betaalvorm

ROERMOND - Sinds een paar maanden is het parkeren in Weert makkelijker geregeld. Het pasparkeren is favoriet onder de gebruikers. Vanaf de invoering is het gebruik ervan gestegen tot 45% van de totale bel- en pastransacties.

17 augustus 2015

Vanaf het najaar kan behalve in de parkeergarages ook op straat gepind worden. Zeker voor buitenlandse bezoekers is dit gemakkelijk, aldus de gemeente Weert.

 

De raad behandelt in oktober een voorstel om langparkeerders meer gebruik te laten maken van de parkeergarages. Daardoor komt er ruimte vrij op straat voor de kortparkeerder die even zijn/haar boodschap wil doen.

 

Bel- en pasparkeren

Op verzoek van de ondernemers en gebruikers is sinds 2 mei vooral de mogelijkheid voor het achteraf betalen in het openbaar gebied fors uitgebreid. Zo is het belparkeren ingevoerd en zijn er paslezers geplaatst waar met een Bezoekerspas of Weerterlandpas kan worden betaald. Vanaf de invoering is het gebruik ervan gestegen tot 45% van de totale bel- en pastransacties. Het totaal aantal transacties is al ruim 20.000.

 

Parkeergarages

Alle parkeergarages die zijn uitgerust met een slagboom zijn voorzien van alle gemakken en betaalmogelijkheden. De toegang werkt met kentekenherkenning. Bij het inrijden wordt het kenteken gekoppeld aan de parkeerkaart. Na betaling gaat de slagboom vanzelf open. Het voordeel van de garages: koel in de zomer, warm en droog in de winter.

 

Stimuleren gebruik parkeergarages

Er loopt nu een onderzoek hoe langparkeerders gestimuleerd kunnen worden gebruik te maken van parkeergarages. Daardoor komt er ruimte vrij op straat voor de kortparkeerder die even zijn/haar boodschap wil doen. De parkeerplaatsen op straat worden nu grotendeels in gebruik genomen door bewoners, ondernemers en werknemers. De garages hebben nog voldoende vrije ruimte om de langparkeerders van een parkeerplaats te voorzien. Ook de huidige zone-indeling wordt bij het onderzoek betrokken om de parkeermogelijkheden duidelijker en aantrekkelijker te maken. De informatieve commissie bespreekt in september een voorstel. Dit voorstel, inclusief eventuele opmerkingen uit de commissie, wordt op 28 oktober aan de Weerter raad voorgelegd.

 

 

 

Terug