IP Parking verandert het straatbeeld van gemeente Maastricht

07 oktober 2019

De afgelopen maanden heeft IP Parking ruim 400 parkeerautomaten gefaseerd vervangen in de gemeente Maastricht. De innovatieve en duurzame "IP Streetwise" parkeerautomaaten werken op basis van zonne-energie, zijn voorzien van een intuatief touchscreen en werken volledig op basis van kenteken.

 

Digitalisering

In plaats van een ticket trekken werkt de parkeerautomaten op basis van kenteken. Via het intuatieve touchscreen voert men eenvoudig en snel het kenteken in. Een ticket achter je voorruit leggen is dus niet meer nodig. Contactloze- en pinbetalingen zorgen voor snelheid en veiligheid maar uiteraard is de parkeerautomaat ook voorzien van gewoon een ouderwetse muntgleuf.

 

Team Handhaving van de gemeente scant het kenteken om te kijken of er is betaalt voor het parkeren. De scanner vraagt de gegevens op bij de landelijke database. Met het web-based PMS "StreetBase" heeft gemeente Maastricht alle tools in handen voor het beheren, managen en analyseren van de parkeerorganisatie.

 

Duurzaam

De Streetwise is extreem duurzaam. Door laag energieverbruik als uitgangspunt te nemen bij de ontwikkeling van de automaat zijn wij in staat om uw automaten geheel draadloos te laten functioneren. 95% van componenten is recyclebaar (ISO 22628)

 

Design

De Streetwise is met zijn slanke vorm en schuin gepositioneerd scherm een moderne, bijna bescheiden parkeerautomaat. Verschillende marketing elementen van de ticketautomaat zijn opgemaakt in de huisstijl van gemeente Maastricht waardoor deze perfect opgaat in het straatbeeld van de hoofdstad van Limburg.

 

Meer over onstreet parkeren

 

Terug

Projectlocatie