Geen file meer in de fietsenstalling

09 september 2019

IP Parking en Siemens gaan de wachttijd bij de fietsenstalling terugdringen. Vooral tijdens de ochtend- en avondspits kan het bij de fietsenstallingen behoorlijk druk zijn, waardoor reizigers de kans lopen dat ze hun trein of bus missen.

 

Nieuw in- en uitchecksysteem

In opdracht van de NS gaan IP Parking en Siemens een pilot doen met een nieuw in- en uitchecksysteem. Hierdoor kunnen fietsers in- en uit rijden zonder langs een medewerker of door poortjes te hoeven gaan. Door middel van een speciale fietstag zijn de registratie en betaling volledig geautomatiseerd. Deze tag is gratis te verkrijgen in de fietsenstalling.

 

Wethouder Greetje Bos is enthousiast

Wethouder Greetje Bos, o.a. verantwoordelijk voor het fietsverkeer in Breda, was de eerste die het nieuwe in- en uitchecksysteem mocht proberen en was zeer enthousiast over de snelheid en eenvoud van het nieuwe systeem.

 

Wachttijd bij de fietsenstalling terugdringen

De pilot loopt tot eind november. Wij zijn er van overtuigd dat we de wachttijd bij de fietsenstalling terug gaan dringen en gaan er vanuit dat de NS het systeem op alle grote stations in Nederland gaat invoeren.

 

Meer informatie over fietsparkern

 

Terug

Projectfotografie

Projectlocatie