Exploitatie parkeergarage

Het online reserveren van parkeerplekken is een van de nieuwe trends op het gebied van parkeren. Voor zowel de bezoeker als de aanbieder van de parkeerplekken heeft dit diverse voordelen: het is gebruiksvriendelijk voor bezoekers, efficiënt en effectief en zorgt voor exploitatie van de parkeergarage.

 

Bekijk de mogelijkheden

 

Gebruik parkeergarage

Een parkeergarage is natuurlijk erg handig, maar als deze grotendeels leeg staat is dit verspilde ruimte. Exploitatie is bij parkeergarages een van de voornaamste doelen. Om het gebruik van de parkeerplekken te optimaliseren kan er gekozen worden voor het gebruik van online reserveren. Op die manier is van te voren al duidelijk hoeveel parkeerplekken er gegarandeerd vol zitten en hoeveel parkeerplekken er nog niet geboekt zijn. Daarnaast is het gebruik van de parkeergarage efficiënter doordat er minder zoekgedrag ontstaat en kan er effectiever omgegaan worden met de ruimte door eventuele leegstaande ruimte open te stellen voor brookers. Aanbieders van parkeerplekken hebben bij het online reserveren ook zelf de mogelijkheid om het tarief en het aantal beschikbare plekken te bepalen.

Reserveringssystemen

Het online reserveren kan voor parkeergarages op diverse manieren ontwikkeld worden. Dit kan namelijk met behulp van een parkeerwebshop in eigen huisstijl, waarbij aan te geven is hoeveel parkeerplaatsen er aangeboden worden en de bijbehorende tarieven. Ook is gebruik van een landelijk reserveringsplatform mogelijk en ten slotte kan er nog gekozen worden voor een API-aansluiting op een eigen systeem. Al deze reserveringssystemen werken samen aan een betere exploitatie van uw parkeergarages.

Reserveren voor bezoekers

Bezoekers kunnen erg gemakkelijk reserveren. Wanneer uw klanten de ParkWebshop website bezoeken, wordt er gevraagd om een begin- en einddatum voor het parkeren te selecteren. Er wordt vervolgens via de Booking Agent gekeken of er beschikbare parkeerplaatsen zijn en daar wordt ook een overzicht van getoond inclusief de prijzen. Er kan daarna één van de drie identificatie-methoden worden gekozen: e-mail, kenteken en sms. De reservering kan direct online betaald worden. Door de reserveerervaring voor uw klanten zo goed mogelijk te maken, wordt u sterk geholpen bij het exploiteren van uw parkeergarage.

 

Informatie aanvragen