Fietsparkeren wordt uitgerold bij NS

18 april 2018

 

 

Met ruim 400.000 passagiers die elke dag hun fiets gebruiken om naar het station te reizen is Nederland een echt fietsland.

 

NS heeft IP Parking & Siemens aangesteld om meer dan 50 treinstations te voorzien van het ZSF-concept (Zelf Service Fietsenstalling). Deze verbeterde fietsenstallingen bieden de fietser meer comfort, gemak en een veiliger gevoel doordat ingang is voorzien van glazen poorten. Tel daarbij op dat de eerste 24 uur gratis zijn voor het parkeren van zowel privé- als OV-huurfietsen, en de eerste stap naar een meer positieve reiservaring is gezet.

 

Indien een passagier langer dan 24 uur zijn fiets parkeert kan hij eenvoudig bij de uitgang betalen via Tap&Go of Dip&Go. Het NS Operations Security Center houdt met behulp van een CCTV-camerasysteem 24/7 toezicht op de veiligheid van passagiers en fietsen. Ook de beschikbaarheid van het systeem wordt hierdoor gegarandeerd.

 

De nieuwe parkeeroplossing werd getest in de Nederlandse steden Bilthoven en Heerenveen voordat de implementatie op andere stations begon. De resterende zelf service parkeerfaciliteiten worden gedurende 2018 afgeleverd. Op de teststations bleek uit een vervolgonderzoek een sterk verbeterde klanttevredenheid en een aanzienlijke toename van het gebruik van de parkeerlocatie.

 

Naast het ZSF-concept voor onbemande stallingen zal IP Parking het systeem door ontwikkelen voor bemande fietsenstallingen waarbij belparkeerders via een token/pas toegang krijgen, bezoekers zich met een bankpas kunnen identificeren (tokenization) en fietsen van abonnees voorzien worden van een RFID-chip voor extra snelle toegang.

 

Meer over fietsparkeren

 

Terug naar het overzicht

Projectfotografie

<widget><id>65</id><onload>onLoadGoogleMap</onload></widget>