St. Anna Ziekenhuis

Geldrop

21 april 2016

Met de herinrichting van het buitenterrein maakt het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop plaats voor een nieuwe parkeervoorziening. Het OK complex, een aantal poliklinieken en de SEH zijn reeds vernieuwd bij de eerdere renovatie. In de oude situatie waren er meerdere terreinen met elk een eigen parkeersysteem.

 

In de nieuwe situatie is er vooral eenduidigheid. Door de herinrichting van het buitenterrein is het parkeerterrein nu zowel vanaf de voorzijde van het ziekenhuis (Bogardeind) als de achterzijde van het ziekenhuis (Heggestraat) in en uit te rijden. Bij het nieuwe parkeerterrein is een duidelijke aanduiding, via elektronische borden, van het aantal vrije parkeerterrein en zijn er dubbele in-én uitrijdstroken.

 

Met de eerdere renovatie is het aantal parkeerplaatsen vergroot en kan er inmiddels bij alle betaalautomaten worden gepind. Verder wordt er nu gewerkt met kentekenherkenning, waardoor men het parkeerterrein direct kan verlaten na betaling; de slagboom gaat automatisch open.


De renovatie van het parkeerterrein en het invoeren van kentekenherkenning maken deel uit van het mobiliteitsbeleid dat het ziekenhuis voert. Het verbeteren van de veiligheid en uitstraling en het vergroten van de parkeergelegenheid, voor zowel patiënten als medewerkers, staan bij dit project voorop.

 

Bezoekers:
Kortparkeerders trekken bij de ingang een barcodekaart, waarbij het kenteken gescand wordt en op de parkeerkaart wordt afgedrukt. Na betaling bij de betaalautomaat wordt er op kenteken uitgereden. In geval van een verloren kaart kan de bezoeker zodoende het kenteken ingeven bij de betaalautomaat, en daarna het "eerlijke" tarief betalen i.p.v. een volledig dagtarief.

 

Personeel:
Vaste gebruikers kunnen in- en uitrijden op basis van kenteken. Het kenteken wordt hierbij gekoppeld aan de bestaande (HID) personeelspas. Personeel dat via de ingang naar binnen rijdt, komt op de hoofdrijbaan nabij de overgang van het bezoekersterrein naar het personeelsterrein het telbord tegen. Als er nog plaats is op het personeelsterrein, dan kan het personeel op het personeelsterrein parkeren. Als het telbord de status VOL aangeeft, dan mag het personeel op het bezoekersterrein parkeren.

 

Foto's: Kanters B.V. Zorg, Esther van Waalwijk.

 

Terug naar het overzicht

Projectfotografie

Projectlocatie