ParkBase 8.35

IP Parking bereidt u voor op de toekomst. Daarom voeren we continu verbeteringen door in ons besturingssysteem. Dat is belangrijk, omdat we zo nieuwe functionaliteiten kunnen toevoegen en eventuele 'bugs' kunnen opsporen en verwijderen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste software.

 

We brengen u graag op de hoogte van de laatste verbeteringen. De volgende functies zijn toegevoegd aan ParkBase 8.35:

Start geldigheid abonnement

Abonnementen worden standaard voorzien van een start- en eind geldigheidsdatum waarbinnen deze gebruikt kunnen worden. De datum vanaf wanneer het abonnement te gebruiken is, wordt door de beheerder van de parkeerfaciliteit ingevoerd. Vanaf heden is het mogelijk om een abonnement aan te maken dat een instelbare periode geldig is vanaf het moment dat deze voor de eerste keer wordt aangeboden bij de inrit. De beheerder kan aangeven dat een abonnement bijvoorbeeld één maand geldig is. Zodra de abonnee de eerste keer inrijdt met zijn abonnement, wordt de start geldigheid vastgelegd op de betreffende datum en is het abonnement nog één maand geldig.

Externe websites

Veel beheerders die met ParkBase werken, hebben met meerdere systemen te maken. Dit kunnen andere ParkBase websites zijn, maar ook externe websites zoals ParkSpot, FirmBase, Klantenportaal, Office 365 etc. Vanaf nu is ParkBase nóg gebruiksvriendelijker en is het mogelijk om in een menu externe websites aan te maken die vanuit ParkBase eenvoudig kunnen worden opgeroepen. De hyperlinks van deze websites zijn per gebruikersrol vrij te geven en te koppelen aan ParkBase gebruikers.

Remember Me

Bij het uitgeven van een abonnement is het kenteken van een abonnee niet altijd bekend. Voorheen kon de abonnee bij een centrale kassa zijn kenteken aan zijn abonnement koppelen, evenals het kenteken wijzigen. IP Parking introduceert de nieuwe functie 'Remember Me' waarmee abonnementen automatisch worden bijgewerkt met het kenteken waarmee wordt ingereden. Dit gaat als volgt in zijn werk: De beheerder geeft een abonnement uit en overhandigt de pas aan de abonnee. Hiermee kan de abonnee inrijden door zijn pas bij de inrit aan te bieden. ParkBase koppelt automatisch het kenteken aan deze abonnee, waarna automatisch, op kenteken kan worden uit- en ingereden. Zodra de abonnee met een ander kenteken inrijdt werkt ParkBase de registratie bij. Zo wordt zowel de beheerder als de abonnee niet langer belast met het wijzigen van kentekens.

Kaartverkoop

Via de POS (handkassa) kunnen abonnementen worden verkocht die niet aan een persoon gekoppeld worden (anonieme abonnementen). Er worden maximaal zeven te definiëren knoppen getoond welke gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld: dagkaart, weekkaart, etc. De POS toont het betreffende tarief en na betaling wordt er een nieuwe barcode afgedrukt met de gekozen toegangsrechten.

Koppeling RDW

Voor het inzichtelijk maken van data, is ParkBase uitgebreid met een nieuwe koppeling met RDW open parkeerdata. Deze koppeling maakt het mogelijk om tellerstanden van uw faciliteit door te geven aan RDW. Op deze manier kunnen applicaties van derden de data bij RDW ophalen en

gebruiken voor nieuwe diensten of informatie voorzieningen.

 

Note: Optioneel tegen meerprijs verkrijgbaar, alleen beschikbaar voor NL

Voorhoudscanner betaalautomaten

Voor nog meer gebruiksgemak bij betaalautomaten is de voorhoudscanner functionaliteit toegevoegd. De mogelijkheid van het inslikken van kortingskaarten blijft, en is gecombineerd mogelijk met het voorhouden van kaarten.

 

Deze vorm van identificatie zit in de lift de afgelopen jaren omdat steeds meer systemen werken met een QR-code. Denk hierbij aan e-tickets en smartphone apps maar natuurlijk ook nog het papieren ticket.

Koppeling Ticketech

Daarnaast is in ParkBase een nieuwe koppeling toegevoegd met Ticketech. Dit houdt in dat tariefberekening door Ticketech wordt bepaald en tariefcalculatie uit ParkBase wordt uitgeschakeld. Parkeerkaarten zijn te betalen bij een POS (Point of Sale) van Ticketech of bij de 'kassa uitrit' van IP Parking.

 

Note: Optioneel tegen meerprijs verkrijgbaar, alleen beschikbaar voor US

Koppeling SHPV uitgebreid

ParkBase was al eerder gekoppeld met het vergunninghoudersysteem van SHPV. Hiermee werd -aan de in SHPV geregistreerde vergunningen- automatisch toegang verleend op basis van het kenteken. Met de nieuwe versie is deze koppeling uitgebreid en is het mogelijk om ook semiautomatisch in te rijden via een parkeerprovider. Zo kan een parkeerder inrijden in de garage door bijvoorbeeld een kaartje te trekken. Betaling kan worden voldaan via bijvoorbeeld de app van zijn provider. De provider geeft dit door aan ParkBase en de parkeerder kan zonder in de garage te betalen uitrijden. Na uitrijden worden de kosten doorgegeven aan de parkeerprovider en toegevoegd aan de factuur. Hiermee heeft de klant geen cash geld meer nodig en zijn alle parkeerkosten op één factuur inzichtelijk.

 

Note: Optioneel tegen meerprijs verkrijgbaar, alleen beschikbaar voor NL

Find My Car

ParkBase is verrijkt met de nieuwe functie 'Find My Car'. Een life hack voor elke parkeerder. De functie zorgt er namelijk voor dat hij kan zien in welke faciliteit, sectie en/of etage zijn auto geparkeerd staat. Met 'Find My Car' wordt na iedere betaling heel simpel de locatie getoond op het kassascherm.

Print Batches

Om printen nog eenvoudiger te maken is de functie 'Print Batches' toegevoegd aan het ParkBase software platform. Hiermee zijn in ParkBase alle actieve printopdrachten zichtbaar, en is het mogelijk om printopdrachten te stoppen en hervatten.

Passantenkaart coderen

Vanaf heden is het mogelijk om een passantenkaart te coderen naar bijvoorbeeld een dagkaart waarbij een vooringesteld bedrag in rekening wordt gebracht. Na betaling is de codering actief. Deze nieuwe functionaliteit van ParkBase vindt u onder de noemer 'Omcoderen met bedrag'. Het openstaande parkeertarief dient afzonderlijk te worden betaald. Deze functionaliteit is vooralsnog alleen beschikbaar op de POS (Point of Sale). Er zijn maximaal zes knoppen beschikbaar.

Rapport Facturen

Ook is in ParkBase het rapport 'Facturen' uitgebreid. Dit rapport dat u terug kunt vinden in de categorie 'Bedrijven' is geschikt gemaakt voor gebruik in FirmBase. Hierdoor kunnen bedrijven die gebruikmaken van FirmBase hun benodigde facturen inzien.

Rapport afgedrukte kaarten

Aan het ParkBase software platform is het rapport 'Afgedrukte kaarten' toegevoegd. Dit rapport maakt inzichtelijk welke kaarten zijn afgedrukt. Details die getoond worden zijn:

 

Batch – Gebruiker - Pas type – Tijd – Aangevraagd – Afgedrukt – Bedrijf – Printer - Kaart opmaak – Reductie - Begin geldigheid - Eind geldigheid – Aanwezigheid – Geactiveerd – Kentekenherkenning – Abonnementsvorm – NTV - Start reeks - Einde reeks

Rapport aanwezige kentekens

Onlangs is ParkBase uitgebreid met het rapport 'Aanwezige kentekens'. Dit rapport biedt u een overzicht van alle kentekens die op het moment van opvragen in uw faciliteit aanwezig zijn. Details die getoond worden zijn:

 

Aankomst - Station van aankomst - Kaartnummer - Abonnementsvorm

Systeemvereisten 8.35: Windows Server 2012 R2 - .NET 4.6.2 - SQL Server 2012