Gemeente Helmond

Giel Hagelaar, Projectleider / Parkeermanager

Stadsparkeren

"De samenwerking tussen de gemeente Helmond en IP Parking is in 2012 ontstaan met Stadsparkeren, wat in Helmond ook wel bekend staat als Gepast Parkeren. Met 22 duizend abonnees is Gepast Parkeren in onze gemeente ongekend populair. Ik hoor om mij heen uitsluitend positieve geluiden over Gepast Parkeren; men kan niet meer zonder.

Hoog kwaliteitsniveau

Onlangs heeft IP Parking de aanbesteding gewonnen voor het plaatsen van nieuwe hardware en software in twee parkeergarages in Helmond. IP Parking heeft de opdracht gegund gekregen omdat zij er op het gebied van kwaliteit met kop en schouders bovenuit staken; er was bijna geen speld tussen te krijgen. Hetzelfde geldt voor innovatie: IP Parking is bereid en heeft de kennis en mogelijkheden om bepaalde technische noviteiten te ontwikkelen die inspelen op de behoefte van de gebruiker. Uiteraard gaf ook onze jarenlange prettige samenwerking met IP Parking het vertrouwen dat zij de juiste partij zijn voor deze opdracht. In oktober worden de plannen operationeel.

Gepast Winkelen

In 2017 heeft IP Parking in de vorm van een pilot Gepast Winkelen geïntroduceerd in de gemeente Helmond. Hiermee kan de consument parkeertegoed sparen bij de aangesloten winkels. Gepast Winkelen biedt ons als gemeente een marketing tool om parkeren voordeliger te maken naast parkeergemak en betaalgemak. Momenteel wordt bekeken hoe we Gepast Winkelen in de toekomst verder kunnen uitzetten.

Toekomstplannen

In de toekomst zal het aanbod Fietsparkeren in Helmond worden uitgebreid. Fietsparkeren biedt ons als gemeente meer inzicht in het totale mobiliteitsverhaal. Daarnaast streven we met het oog op de toekomst naar een autoluw centrum. De focus ligt hierbij op het verminderen van het aantal parkeerplekken op straat en het stimuleren om te parkeren in garages. Ook het reserveren in parkeergarages is een onderwerp dat de nodige aandacht verdient en wat we samen met IP Parking gaan oppakken.

"Op het gebied van kwaliteit en innovatie steekt IP Parking er met kop en schouders bovenuit."

Voorloper in innovatie

We doen zaken met IP Parking omdat zij ten opzichte van andere partijen bovenaan staan als het gaat om innovatie. IP Parking is altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering; daarin spreken we dezelfde taal. Ook op het gebied van service ben ik tevreden over IP Parking; wanneer ik bijvoorbeeld management gegevens opvraag krijg ik deze binnen no time toegestuurd. Verder is de flexibiliteit van IP Parking erg hoog en zijn zowel medewerkers als directie makkelijk benaderbaar. De cultuur van IP Parking strookt heel goed met de cultuur van de afdeling parkeerbeheer binnen de gemeente Helmond. Kortom, ik zou IP Parking zeker aanbevelen!" Aldus Giel Hagelaar.

Locatie