Fysieke betalingen Paypal in 2013/2014 naar Nederland

Paypal zal eind 2013 of begin 2014 fysieke betalingen naar Nederland brengen.

10 oktober 2012

Op welke manier de fysieke betalingen uitgevoerd zullen gaan worden is nog onduidelijk. Zo kan het via Near Field Communication (NFC) en een speciale app voor smartphones of door in te loggen.

 

In een interview met Tweakers.net legt Eelco van Wijk, directeur van PayPal Benelux, uit dat Nederland in ieder geval bij de eerste Europese landen gaat horen die fysieke betalingen krijgen. "Nederland loopt voorop. De smartphonepenetratie is vrij hoog en we zijn 'online savvy'", aldus Van Wijk.

 

Eerder stelde PayPal tegenover NU.nl dat het lastig is in één keer in heel Europa uit te rollen vanwege de verschillende nationale wetgeving. In het Verenigd Koninkrijk loopt momenteel al een pilot met fysieke betalingen.

 

Meerwaarde

In de Verenigde Staten worden fysieke betalingen via PayPal al langer gebruikt. Bij de kassa kan dan met een mobiele telefoon worden afgerekend. Dat gaat onder meer via NFC, een techniek die ook in bijvoorbeeld de ov-chipkaart verwerkt zit.

 

De klant hoeft zijn of haar telefoon dan alleen maar voor een ontvanger te houden om te betalen. Volgens Van Wijk is NFC alleen echter niet genoeg. Er moet een meerwaarde geboden worden boven bijvoorbeeld pinnen.

 

Als voorbeeld noemt hij dat de app kan weten welke boodschappen je nodig hebt op basis van eerder koopgedrag en een klant daaran kan helpen herinneren. Ook is het mogelijk persoonlijke aanbiedingen te krijgen zodra er ingecheckt wordt bij een winkel.

 

Deze vorm van betalen zien wij als een nieuwe trend in de parkeerbranche die komen gaat.

 

Terug