Gemeente Eindhoven opent P+R Meerhoven

Wethouder Joost Helms heeft op 20 oktober namens de gemeente Eindhoven het eerste P+R terrein buiten de stadskern geopend.

22 oktober 2012

Het P+R terrein is gelegen aan de rand van de snelweg aan de wijk Meerhoven. Reizigers kunnen de auto de eerste dag voor 3 euro parkeren, en bij de betaalautomaat een buskaart kopen voor 50 eurocent per persoon. Met de buskaart kan men vervolgens iedere 5 à 10 minuten naar het centrum van Eindhoven reizen met maximaal 5 personen.

 

P+R Meerhoven heeft 231 parkeerplaatsen, 12 mindervalidenparkeerplaatsen en 18 touringcarplaatsen. Twee parkeerplaatsen zijn uitgerust met een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Vanaf november is er ook een P+R Kiosk, waar reizigers kunnen eten en drinken, of gebruik kunnen maken van het toilet. Verder zijn er kranten, tijdschriften en tabakswaren en is WiFi gratis beschikbaar.

 

Doelgroepen van P+R Meerhoven zijn: toeristen, dagjesmensen en bezoekers van het centrum, evenementenbezoekers, touringcars en woon-werkverkeer Eindhoven centrum.

 

P+R Meerhoven is een concrete maatregel onder de Strategische Mobiliteitsagenda (SMA) waar gemeente Eindhoven aan werkt onder het motto “Eindhoven op weg”. Er zijn al visies op het gebied van fietsen, openbaar vervoer en verkeerslichten. De SMA moet hierin meer samenhang aanbrengen met als doel het centrumgebied leefbaarder te maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers. P+R Meerhoven is een concrete maatregel en dient dit doel. Meer informatie over SMA vindt u op www.eindhoven.nl/opweg.

 

 

Terug