Toch BTW bij uitsluitend kentekenparkeren

Met de ontwikkeling van ons nieuwe concept MAXIpark zijn wij ingesprongen op de mogelijkheid voor gemeentes om bij parkeerterreinen en parkeergarages geen BTW af te dragen.

07 januari 2015

Met een recente wetswijziging heeft Den Haag besloten dat ook bij uitsluitend kentekenparkeren BTW afgedragen dient te worden.

 

Vanaf  1 januari 2015 worden gemeentelijke parkeergarages en terreinen met uitsluitend kentekenregistratie in de btw-heffing betrokken. Om oneerlijke concurrentie met het bedrijfsleven tegen te gaan, heeft het ministerie van Financiën artikel 3 van de uitvoeringsbeschikking omzetbelasting 1968 op dit punt aangepast (Staatscourant 2014, nr. 36880). Tot 2015 viel parkeren alleen onder de BTW-heffing als er een fysieke afsluiting zoals een speedgate of slagboom aanwezig was om te waarborgen dat het parkeergeld betaald werd.

 

De maatregel heeft alleen gevolgen voor parkeerterreinen en parkeergarages waar een camera het in- en uitrijden registreert ter verzekering van de betaling. Dan vallen de parkeerinkomsten net als bij parkeergelegenheden met slagbomen onder de BTW-heffing.

 

Advies IP Parking

Indien u in 2014 reeds een dergelijk systeem in gebruik heeft genomen adviseren wij om contact op te nemen met de belastingdienst. Mogelijk stelt de belastingdienst zich coulant op en kunt een overgangsregeling treffen.

 

Klanten die bij ons het MAXIpark systeem in bestelling hebben staan en waarvan de uitlevering nog plaats moet vinden zullen persoonlijk gecontacteerd worden door ons. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u door deze wetswijziging niet meer enthousiast bent over het concept aangezien u nog steeds (achteraf) dient te handhaven en het BTW voordeel dus in rook op gaat. Wij zullen in een persoonlijk gesprek gezamenlijk een passende oplossing zoeken.

 

Via onderstaande link kunt u desgewenst alle informatie over deze wijziging nalezen.

 

Meer informatie

 

Terug