Gemeente Enschede

Enschede

18 november 2015

Bezoekers van de gemeentelijke parkeergarages in Enschede kunnen voortaan sneller in-en uitrijden door de invoer van een parkeersysteem met kentekenherkenning.

 

Met het nieuwe parkeersysteem van IP Paking halen bezoekers bij het inrijden van de parkeergarage een kaartje uit de automaat bij de slagboom. Het kenteken wordt vervolgens op het kaartje geprint. Bij terugkomst betaalt de bezoeker bij de betaalautomaat. Met het nieuwe systeem is het niet meer nodig om het betaalde parkeerkaartje aan te bieden bij de uitrit. Bij het uitrijden opent de slagboom namelijk automatisch op basis van het kenteken. Ook contactloos betalen zorgt voor meer gebruiksgemak in de garages.

 

Bezoekers die hun parkeerkaartje kwijt zijn geraakt, kunnen het kenteken bij de betaalautomaat intoetsen. Het verschuldigde bedrag wordt dan alsnog weergegeven zodat afgerekend kan worden.

 

Abonnementhouders hoeven voortaan hun kaart niet meer bij de slagboom aan te bieden. Zij kunnen op basis van kenteken de parkeergarage eenvoudig in- en uitrijden. Voor meer betaalgemak kunnen bezoekers contant, met bankpas, creditcard en ook contactloos betalen. De bezoeker kan er ook voor kiezen bij de uitgang met creditcard of contactloos te betalen.

 

De H.J. van Heekgarage is de eerste garage waar vanaf 16 september 2016 met het nieuwe systeem wordt gewerkt. De Mooienhofgarage (voorheen V&D), Stationsplein en de Irenegarage volgen in de weken daarop.

 

 

 

 

 

 

Terug

Projectfotografie

Projectlocatie