Gemeente Veenendaal

IP Parking gaat slagboomvrij parkeren realiseren in Veenendaal.

26 oktober 2014

Als ICT-centrum van de regio kan Veenendaal natuurlijk niet achterblijven bij het digitaliseren van het parkeren. Als dit dan ook nog eens per jaar 70.000 euro voordeel voor de gemeente gaat opleveren, dan is de beslissing snel genomen. In 2015 zal op één parkeerterrein worden gestart met een proef.

 

Het parkeerterrein wordt slagboomvrij, waardoor een betere doorstroming ontstaat. Bij binnenkomst en bij vertrek wordt het kenteken van de auto gescand. Staat men geregistreerd als gebruiker, dan kan men na het bezoek aan het centrum zonder te betalen wegrijden. Eens per maand wordt het parkeergeld automatisch van de bank afgeschreven. Niet geregistreerde parkeerders tikken bij de betaalautomaat hun kenteken in. Bij eventueel vertrek zonder te betalen volgt een naheffingsaanslag.

 

Gelijktijdig zal een proef worden gedaan met achteraf betalen op openbare parkeerplaatsen op straat. Parkeerders die lid zijn van een aangesloten provider kunnen parkeren op kenteken door zich bijvoorbeeld via een sms'je aan en af te melden. Voordeel is dat je niet teveel betaalt als je sneller terug bent dan verwacht en je hoeft ook niet terug te lopen als de parkeerduur bijna is verstreken en je nog even wilt blijven.

 

Terug

Projectfotografie

Projectlocatie