19 miljoen mobiele parkeertransacties in eerste helft 2015 in Nederland

In steeds meer steden kunnen inwoners en bezoekers betalen voor parkeren via mobiele parkeerproviders. In de eerste helft van 2015 groeide dit aantal tot 58 gemeenten, blijkt uit cijfers van het Nationaal Parkeer Register.

02 oktober 2015

In de eerste helft van 2015 hebben parkeerders al 19 miljoen keer parkeergeld betaald via een smartphone. De meeste van de transacties vinden plaats in Amsterdam.

 

In Nederland zijn twaalf parkeerproviders actief: Stadsparkeren, ANWB parkeren, MKB Brandstof, Multi Tank Card, My Order, Parkline, Parkmobile, SMS Parking, Sunhill, Yellowbrick, Parksen en Gosparc. Van de Nederlandse parkeeromzet liep in de eerste helft van 2015 ruim 33 miljoen euro via het Nationaal Parkeer Register van alle G4-gemeenten en de gemeente Amsterdam. Dat is bijna de helft van de totale omzet van het kortstondig parkeren in Nederland.

 

In 2015 legde het Nationaal Parkeer Register al 19 miljoen parkeertransacties vast, 10 procent meer dan in dezelfde periode in 2014. Dat aantal omvat parkeersessies op straat, in parkeergarages en verleende vergunningen.

 

Bron: Emerce

 

Terug