PARKEERGARAGE ALBERT CUYP ONDERSCHEIDEN MET ESPA GOLD AWARD

23 november 2018

Parkeergarage Albert Cuyp te Amsterdam is onderscheiden met de gouden editie van de European Standard Parking Award: de ESPA Gold Award. Deze award is dé erkenning voor parkeergarages van een uitzonderlijk hoge kwaliteit en wordt in Nederland toegekend en uitgereikt door Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland.

 

De ESPA Gold Award werd gisteren tijdens een feestelijke bijeenkomst in de garage uitgereikt door Vexpan bestuurslid Wouter van Boggelen aan Rocco Piers van stadsdeel Amsterdam Zuid.

 

Rocco Piers, lid dagelijks bestuur stadsdeel Zuid Amsterdam: "Ik ben blij dat de bijzondere kwaliteiten van deze garage niet onopgemerkt gebleven zijn. Bouwen onder water geeft ruimte bovengronds. Die ruimte benutten we nu om de aangrenzende Frans Halsbuurt parkeervrij in te richten met meer ruimte voor voetgangers, fietsers, spelen en groen. Een primeur voor Amsterdam."

 

ALBERT CUYPGARAGE BRENGT MEER RUIMTE

De zeer moderne parkeergarage Albert Cuyp is april dit jaar in gebruik genomen en biedt plaats aan 600 auto's en 60 fietsen. De garage, voorheen ook bekend als Boerenwetering, ligt onder het water van de Ruysdaelkade vlakbij de Albert Cuyp markt. Met de komst van de garage en het verdwijnen van parkeerplekken in de Albert Cuypbuurt is er voor voetgangers, fietsers en spelende kinderen meer ruimte voor groen en speelplekken.

 

 

ESPA GOLD AWARD

De ESPA Gold Award is door de European Parking Association (EPA) in het leven geroepen om parkeergarages van topkwaliteit te onderscheiden van de standaard waaraan iedere parkeergarage zou moeten voldoen.

 

Foto vlnr: Paul van Grieken, Paul Slettenhaar, Rocco Piers, Marco Kreuger. De bestuurders van stadsdeel Zuid die aan het tot stand komen van de Albert Cuypgarage hebben meegewerkt.

 

Bron: Vexpan

Foto's: Photocouprie

 

Meer over Albert Cuyp

 

Terug

Foto's

Locatie