Betalen per minuut parkeergarage Flintplein

Het is sinds dinsdag 18 maart mogelijk om per minuut te betalen in parkeergarage Flintplein in Amersfoort via een pinautomaat.

21 maart 2014

Wethouder Buijtelaar van de gemeente Amersfoort gaf officieel het startsein van de pilot en heeft via een pinpas als eerste parkeerder in Nederland betaald per minuut. Wethouder Buijtelaar: ,,Met dit systeem zijn we af van de situatie dat automobilisten betalen voor een uur terwijl ze veel korter staan. Betalen per minuut is een eerlijk systeem: je betaalt voor wat je gebruikt en niet meer."

 

Parkeren makkelijker maken

Als voorstander van makkelijk parkeren is ParkeerService deze week gestart met de pilot 'Betalen per minuut' in Parkeergarage Flintplein in Amersfoort. John van Dijk, directeur Coöperatie ParkeerService: ,,Parkeerders konden in Amersfoort en een groot aantal andere gemeenten al via belparkeren betalen per minuut voor parkeren op straat. Vanaf vandaag is betalen per minuut ook mogelijk in parkeergarage Flintplein. Dit betekent dat u alleen betaalt voor de daadwerkelijk geparkeerde minuten en niet voor tijdseenheden. Voor het betalen van uw parkeertijd in parkeergarage Flintplein krijgt u voortaan twee betaalopties; betalen per minuut via de pinpas of contant een afgerond tarief betalen. Momenteel is zelfs belparkeren in de parkeergarage in ontwikkeling, we hopen dit op zeer korte termijn ook te kunnen lanceren."

 

Mogelijke uitbreiding

Na afloop van de pilot in parkeergarage Flintplein wordt in samenwerking met de gemeente Amersfoort en de overige veertien gemeentelijke leden van ParkeerService gesproken over de mogelijkheden voor uitbreiding van betalen per minuut in andere parkeergarages en parkeerterreinen in Nederland.

 

 

 

Terug