In parkeergarage minder kans op schade

Dit blijkt uit het parkeergarage-onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Park-Line onder autobezitters en auto-leasers die minimaal 1 keer per maand gebruik maken van een betaalde parkeergelegenheid.

09 oktober 2012

Uit deze uitslag blijkt volgens Park-Line dat de perceptie dat het parkeren in een parkeergarage meer risico met zich meebrengt, ongegrond is.

 

Verder blijkt dat ruim vier op de tien parkeerders (43%) wel eens autoschade heeft opgelopen tijdens het parkeren of terwijl de auto geparkeerd stond. Mannen lopen vaker schade op dan vrouwen (45% vs. 42%). Volgens Park-Line komt dit wellicht door gehaast gedrag en het formaat van de auto. Auto's uit de midden- en hoge middenklasse zijn het vaakst de dupe, zoals Audi A4, Ford Mondeo, Volkswagen Passat, Audi A6, BMW 7-serie en Mercedes-Benz S-klasse. Het schadebedrag door parkeren bedraagt gemiddeld 397,91 euro op straat en gemiddeld 255,80 euro in parkeergarages.

 

Uit het onderzoek bleek ook dat de parkeertijd in een parkeergarage 1 uur en 52 minuten bedraagt, een half uur korter dan een parkeeractie op straat. Zakelijke parkeerders staan gemiddeld 349 minuten geparkeerd en de privé parkeerder 99 minuten.

 

Terug