IP Parking genomineerd voor Tour de Force innovatieprijs

20 mei 2019

 

Nationaal Fietscongres

Meer dan 350 fietsprofessionals bespreken in een goede mix van kennis, netwerken en ontspanning de laatste actuele vraagstukken van vandaag en morgen rondom het thema fiets. Het thema van het Nationaal Fietscongres 2019 is VERBINDEN.

 

Tour de Force Innovatieprijs

Een deskundige jury heeft IP Parking uit alle inzendingen genomineerd om de innovatieve "Bike Rental Service" te presenteren tijdens het Nationaal Fietscongres 2019 op donderdag 20 juni. De winnaar wordt gekozen door de aanwezige deelnemers. 

 

De nominaties

 

 

Leefbaarheid en bereikbaarheid

In Nederland zijn er meer dan 8 miljoen auto's, 90 procent hiervan staat geparkeerd. Het parkeeraanbod bestaat uit parkeren op straat, parkeren in garages en parkeren op Park & Ride-locaties (P&R). Een autorit eindigt altijd met het parkeren van de auto op de plaats van bestemming. Het doel is meestal wonen, werken of winkelen. De parkeerloctie dient het liefst zo dicht mogelijk bij een eindbestemming te liggen. Maar in de binnenstad is de ruimte schaars, waardoor er vaak parkeerproblemen optreden.

 

Parkeren is gemeentelijk beleid. Gemeenten maken bij hun parkeerbeleid keuzes tussen de leefbaarheid in de gemeente (wat doorgaans gepaard gaat met minder auto's op straat) en de bereikbaarheid van de gemeente (wat doorgaans gepaard gaat met het aanbieden van voldoende parkeergelegenheden). Steeds meer gemeenten kiezen voor P&R locaties omdat deze de bereikbaarheid van de stad verbeteren. Factoren die bijdragen aan een succesvolle P&R-locatie zijn de ligging, de veiligheid (voor bestuurder en auto), het aantal beschikbare plekken en de reservering daarvan, de parkeertarieven, de frequentie van het ov dan wel de mogelijkheid van het gebruik van (e)-fietsen voor het afleggen van de "last mile".

 

Bike Rental Service

De ideale oplossing zou zijn om met de auto te reizen tot aan de rand van de stad en op een alternatieve manier verder te gaan. Door verschillende vervoersvormen te combineren kan een bezoeker snel en duurzaam van A naar B. Nederland is een fietsland, parkeren op een P&R en je reis vervolgen per fiets is dus een logische keuze. 

 

De Bike Rental Serivce van IP Parking en Diftar kan op elke gewenste locatie gerealiseerd worden en biedt de parkeerder de mogelijkheid om op vertoon van zijn parkeerkaartje een fiets voor hemzelf en zijn passagiers te lenen. De auto wordt als onderpand gebruikt en kan pas weer uitrijden nadat alle geleende fietsen zijn ingeleverd. Het systeem werkt met reguliere fietsen en sloten en vergt voor consumenten geen enkele registratie of ID verstrekking. Simpel, effectief en zeer populair onder de gebruikers in 's-Hertogenbosch.

 

De Bike Rental Service sluit perfect aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van gemeenten en het is een mooi voorbeeld van de 'smart mobility'-oplossingen die IP Parking haar klanten biedt.

 

Meer over Nationaal Fietscongres

 

Terug

Locatie