IP Project "wereldwonder"

Wereldwonder op Leidse bodem: Parkeergarage Lammermarkt Best jammer dat Nederland ontbreekt op de lijst met wereldwonderen. Oneerlijk misschien ook wel, want ons land heeft genoeg moois te bieden. Kijk alleen al naar Leiden.

16 oktober 2015

Reden voor HP de Tijd om een eigen lijstje te maken met '7 wereldwonderen van Nederlandse bodem', inclusief een parkeergarage die nog geen eens af is!

 

De ondergrondse parkeergarage op de Lammermarkt in Leiden staat op de lijst! De diepste parkeergarage van Nederland is nog lang niet af, maar wordt nu al aangemerkt als Nederlands wereldwonder. 

 

Anders dan je zou verwachten tref je straks op parkeerdek -7 geen naargeestige toestand aan die doet denken aan moorden in Scandinavische films, maar wordt de Leidse garage juist een genot om in te parkeren, zo schrijft HP de Tijd. Je krijgt het gevoel dat je in Leiden bent aangekomen, met de geschiedenis van Leiden op de wanden geprojecteerd.

 

Het is toch fantastisch. Een parkeergarage van 24 meter diep met ruimte voor 525 auto's. Kom je weer bovengronds, dan zie je een mooie monumentale molen. Leiden kan in 2017 trots zijn op een mooi Nederlands wereldwonder.

 

Bron: Dichtbij

 

Terug

Foto's