Parkeerpas voor fietsers

Een maand geleden is in Helmond 'Gepast winkelen' geïntroduceerd. Met dit systeem kunnen bezoekers van het stadscentrum voordeliger parkeren, door parkeertegoed te sparen bij veertig bij de actie aangesloten ondernemers'. Nu is Gepast winkelen in de prijzen gevallen op een vakbeurs over parkeren.

06 mei 2015

HELMOND – Automobilisten die lid zijn van Gepast Parkeren kunnen hun parkeerpas ook activeren voor Gepast winkelen. Bijna 1.000 mensen hebben dit sinds de introductie in Helmond gedaan. Hun parkeerpas is nu ook spaarpas waarmee ze parkeertegoed sparen én (kunnen) meedoen met spaaracties bij veertig aangesloten winkels en horecazaken in Helmond-Centrum. Leden van Gepast Parkeren, die hun pas nog niet geactiveerd hebben, kunnen dit doen via www.vipzo.nl/aanmelden.

 

Naast automobilisten kunnen ook fietsers meedoen met Gepast winkelen. Zij hebben géén profijt van parkeertegoed, de fietsenstallingen in de binnenstad zijn immers gratis. Fietsers kunnen daarentegen wel parkeertegoed sparen voor een volgende keer, als ze mogelijk wel met de auto komen. Zo kunnen fietsers zomers parkeertegoed sparen, voor als ze 's winters met de auto naar het centrum gaan. Wie helemaal nooit met de auto naar Helmond-Centrum gaat, kan via Gepast winkelen toch meedoen met de acties van de aangesloten ondernemers. Het enige dat zij hiervoor hoeven doen is een Gepast Parkeren-pas aanvragen en deze activeren voor Gepast winkelen. Aanvragen kost eenmalig 1 euro en kan via www.parkerenhelmond.nl

 

Gepast winkelen ook interessant voor fietsers - Op woensdag 22 april won Gepast winkelen de derde prijs bij de vakbeurs Parkeervak 2015. Gepast winkelen kreeg de prijs voor de innovatie, exploitatie en meerwaarde van deze dienst. De prijs werd uitgereikt door Vexpan, het platform voor Parkeren Nederland. De organisatie van Gepast winkelen vindt dit een goed moment om ook aandacht te besteden aan de fietser. In de bewaakte fietsenstallingen in Helmond-Centrum worden fietsers geattendeerd op Gepast winkelen. Dat gebeurt ook met posters langs de doorgaande wegen en op beeldschermen in de stad. Lid worden? Mensen die nog geen lid zijn van Gepast Parkeren en ook willen profiteren van de voordelen van dit parkeersysteem én de voordelen van Gepast winkelen, kunnen zich aanmelden via de website www.parkerenhelmond.nl. Dit kost eenmalig 1 euro. Na een paar dagen krijgen zij dan het parkeerpasje thuisgestuurd en dat kunnen ze dan activeren voor Gepast winkelen. Gepast Parkeren biedt sowieso al een aantal voordelen in vergelijking met betalen bij de betaalautomaat. In de parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind betalen leden 1,50 euro per uur in plaats van 2 euro. Bovendien is in deze garages het parkeren van maandag tot en met donderdag tijdens het tweede uur gratis en betalen zij na sluitingstijd van de winkels 1,50 euro voor een hele avond parkeren. Gemakkelijk dus voor een etentje of avondje uit.

 

Bron: Traverse

 

pag. 1         pag. 3

 

Terug