Parkeren Keizer Karelgarage in de lift

Vanaf de start in juli 2012 was de nieuwste grote parkeergarage in het centrum van Nijmegen lang een zorgenkindje. Automobilisten wisten Keizer Karel, onder de wandelboulevard op de Van SchaeckMathonsingel tussen Keizer Karelplein en het Stationsplein, maar moeilijk te vinden.

03 april 2014

Verdubbeld

Uit de jongste gemeentelijke parkeercijfers blijkt nu dat het aantal transacties in de Keizer Karelgarage in 1 jaar tijd bijna verdubbeld is.

 

Een tevreden D66-verkeerswethouder Henk Beerten: "Terwijl de garage pas ruim 1,5 jaar open is, zitten we nu al op een bezettingsgraad van zo'n 10 procent, gerekend over 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Dat is relatief snel. 10 procent lijkt op het eerste oog misschien weinig, maar hiermee scoort de Keizer Karelgarage nu al beter dan 'Kelfkensbos' in zijn eerste 2 jaar."

 

Een parkeergarage in dit land met op termijn een bezettingsgraad van minstens 20 procent is volgens rekenmeesters rendabel te exploiteren.

 

Goedkoop avondtarief

Uit de nieuwe parkeercijfers van de gemeente Nijmegen blijkt dat automobilisten ook de andere 3 grote garages in het centrum van de Waalstad steeds beter weten te vinden.

Deze toename komt, aldus de gemeente, vooral door het begin 2013 ingevoerde goedkope avondtarief van 50 cent per uur.

 

 

 

 

Terug