De Willemswerf in Rotterdam

04 maart 2021

In het begin van 2021 heeft IP Parking samen met Barticipation en ASR een nieuw parkeermanagementsysteem geïnstalleerd bij de Willemswerf in Rotterdam. Bij deze parkeergarage liggen 25 bedrijven, welke door middel van Firmbase hun eigen abonnementen, parkeerplaatsen, reserveringen en intercom kunnen beheren.

 

Ook kan bij deze parkeergarage het aantal vrije parkeerplaatsen per verdieping worden bijgehouden. Dit doen we door middel van kentekenherkenning, zodat ook deze parkeergarage overzichtelijk gemanaged kan worden.

 

Hoe werkt Firmbase dan?

Dit werkt op een aantal manieren, een van die manieren is kentekenherkenning. Vooraf moet het kenteken van de bezoeker in het systeem worden ingevoerd via reserveringsmodules zoals Reserva. Wanneer de bezoeker bij de inrit staat, wordt het kenteken herkend en kan de bezoeker inrijden. Het kenteken is immers bekend en het parkeermanagementsysteem weet voor welk bedrijf deze bezoeker komt. Ook bij het uitrijden wordt het kenteken herkend, zodat de bezoeker de parkeerfaciliteit kan verlaten.

 

Een andere manier om fimbase te gebruiken is op naam, wanneer een bezoeker van tevoren wordt vastgelegd door het bedrijf dat firmbase gebruikt. Wanneer de bezoeker bij de inrit staat drukt hij op de oproepknop. De persoon die de oproep beantwoordt controleert of de naam daadwerkelijk is aangemeld. In het systeem wordt aangegeven dat de bezoeker aangekomen is en hij kan de parkeerfaciliteit inrijden. Bij het vertrek drukt de bezoeker weer op de oproepknop en in het systeem wordt ingegeven dat de bezoeker de faciliteit heeft verlaten.

 

U kunt ook besluiten om bezoekers gewoon een barcode kaart te laten trekken. Het bedrijf of instelling kan vervolgens de kaart om-coderen naar bijvoorbeeld eenmalig gratis uitrijden of 4 uur gratis parkeren. Dit om-coderen kan online via Firmbase of door de barcodekaart te scannen met de IP Recode. De parkeeractie wordt automatisch bijgeboekt op het bedrijfsaccount.

 

Meer informatie over Firmbase?

 

 

Klik hier 

 

Terug

Projectfotografie

Projectlocatie