Bedrijfsparkeren met FirmBase

Vaak huren bedrijven, instellingen of andere groepen bij een parkeergarage of een afgesloten parkeerterrein in de omgeving een aantal parkeerplaatsen voor het personeel en bezoekers.

 

Doordat de besturingssoftware van IP Parking op internet gebaseerd is, kunnen deze gebruikers voortaan veel flexibeler omgaan met de parkeerplaatsen. Via een eigen website kan men als het ware zijn eigen gedeelte van de parkeerfaciliteit beheren. Zo kan men bijvoorbeeld zelf nieuwe abonnees aanmaken, korting verstrekken en bezoekers vooraf registreren, zodat deze eenvoudig gebruik kunnen maken van de parkeerfaciliteit. Dit is mogelijk op groeps- en gebruikersniveau.

 

Het toelaten en registreren van een bezoeker kan via kenteken, barcode, online Firmbase accounts, bezoekerslijsten en via het intercomsysteem. Het werkt als volgt:

Via het kenteken

Vooraf wordt het kenteken van de bezoeker in het systeem ingevoerd via reserveringsmodules zoals Reserva. Wanneer de bezoeker bij de inrit staat, wordt het kenteken herkend en kan de bezoeker inrijden. Het kenteken is immers bekend en het systeem weet voor welk bedrijf deze bezoeker komt. Ook bij het uitrijden wordt het kenteken herkend, zodat de bezoeker de parkeerfaciliteit kan verlaten.

 

Meer over kentekenherkenning

Via een parkeerticket

U kunt ook besluiten om bezoekers gewoon een parkeerticket te laten trekken. Het bedrijf of instelling kan vervolgens dit ticket via FirmBase om-coderen naar bijvoorbeeld eenmalig gratis uitrijden, het bieden van korting op het tarief of een aantal uren gratis parkeren. Dit om-coderen kan online via Firmbase of door de barcodekaart te scannen met de IP 2 Recode. De parkeeractie wordt automatisch bijgeboekt op het bedrijfsaccount.

 

Firmbase is een online applicatie waarmee u gebruikersgroepen afgebakende rechten geeft binnen uw Parkbase platform. Beheerlast wordt gedragen door eigen gebruikersgroep.

Via het intercomsysteem

Vooraf wordt de naam van de bezoeker vastgelegd. Wanneer de bezoeker bij de inrit staat drukt hij op de oproepknop. De persoon die de oproep beantwoordt controleert of de naam daadwerkelijk is aangemeld. In het systeem wordt aangegeven dat de bezoeker aangekomen is en hij kan de parkeerfaciliteit inrijden. Bij het vertrek drukt de bezoeker weer op de oproepknop en in het systeem wordt ingegeven dat de bezoeker de faciliteit heeft verlaten.

Meer over intercom

Met FirmBase bent u voorbereid op de toekomst. Wilt u meer weten over FirmBase of heeft u een andere vraag op het gebied van parkeeroplossingen?

 

Neem gerust contact met ons op