Eindhoven Airport

Naar alle tevredenheid heeft IP Parking in 2007 het P2 terrein al voorzien van een online reserveringssysteem op basis van kentekenherkenning. Tevens werd P2 ingezet als V.I.P parking.

15 februari 2012

Nu is het veel grotere P1 terrein aan de beurt! Ook hier komt een compleet nieuw systeem, geheel in een online omgeving. Het reserveringssysteem van P2 is straks ook inzetbaar voor P1. Omliggende bedrijven kunnen gemakkelijk gebruik maken van de parkeerfaciliteit door gebruik te maken van IP Controllers en Firm Base.

 

Via deze link gaat u naar de reserveringswebshop.

 

 

Update 2008

De installatie verloopt goed! Op dit moment is het systeem operationeel en zijn we de puntjes op de i aan het zetten. Om alvast een impressie te geven hieronder een aantal foto's.

 

Om de parkeerders nog beter van dienst te zijn heeft Eindhoven Airport ervoor gekozen om het parkeersysteem op P1 uit te breiden met twee IP Cashless betaalautomaten. Hierdoor hoeven de reizigers minder lang te wachten bij het betalen van hun parkeerkaart. Dit heeft er mee te maken dat betalen met de pin steeds populairder wordt bij parkeersystemen. En pinnen is nu eenmaal trager dan betalen met cashgeld.

 

Update 2012

Het wordt steeds drukker bij Eindhoven Airport. Hierdoor is er extra behoefte ontstaan voor parkeren waar Eindhoven Airport op inspringt door het realiseren van een nieuwe parkeergarage. Deze parkeergarage wordt gekoppeld op het parkeersysteem van IP Parking bij terrein P1 dat reeds 5 jaar in gebruik is.

 

De garage wordt voorzien van 2 in- en uitritten. Voor het betalen van de parkeergelden worden twee full service betaalautomaten geïnstalleerd. Uiteraard wordt ook hier weer dankbaar gebruik gemaakt van kentekenherkenning, zodat de bezoekers optimaal parkeergemak kunnen ervaren. De parkeergarage heeft een capaciteit van maar liefst 1.400 parkeerplaatsen over 4 verdiepingen.

 

Update 2013

IP Parking realiseert een complete integratie van een parkeerwebshop met het parkeersysteem. De in- en uitritten zijn voorzien van touchscreens, zodat een reserveringscode ingegeven kan worden. Uiteraard is ook kentekenherkenning toegepast.

 

Update 2014

De betaalautomaten worden voorzien van een intercom-post. Dit geldt voor P 2 t/m P 5. Gezien de aankomende drukte wil Eindhoven Airport het parkeren voor de reizigers nog makkelijker maken. Voor mensen met een Parkmobile account houdt dit in dat zij geen kaartje meer nodig hebben. Dit door middel van kentekenherkenning.

 

Mensen met een Parkmobile account kunnen zo makkelijk in- en uitrijden. Een camera leest het kenteken van de Park mobile gebruiker bij het inrijden en opent automatisch. Bij het uitrijden is afrekenen bij de betaalautomaat niet meer nodig. De gebruiker van Parkmobile betaalt de kosten aan het eind van de maand.

 

Uitbreiding voorjaar 2014 - P8

In het voorjaar van 2014 zijn de parkeerfaciliteiten van Eindhoven Airport aanzienlijk uitgebreid. Aan de noordkant van het vliegveld, op het Westfields terrein in Oirschot, is een nieuw parkeersysteem aangelegd voor 800 parkeerplaatsen, locatie P8. Van hieruit kan men met een shuttlebus naar de aankomst- en vertrekterminal. Dit terrein is uitsluitend bedoeld voor parkeerders die vooraf hebben gereserveerd.

 

Klantervaring

L. Wernaart / Manager Technische & Facilitaire Dienstverlening

"De reden dat Eindhoven Airport voor IP Parking heeft gekozen is dat onze toekomstvisies naadloos op elkaar aansluiten. Een volledig web-based systeem was precies waar wij naar op zoek waren.

 

Daarnaast zagen wij dat de hardware van IP Parking ten opzichte van andere leveranciers sterk gereduceerd is. Wij zagen daar veel voordelen in met betrekking tot de uitvoering van ons 1e-lijns onderhoud.

Bovendien is er een volledige parkwebshop opgetuigd, waardoor consumenten eenvoudig een parkeerplek kunnen reserveren."

 

 

 

 

 

 

Terug

Projectfotografie

Projectlocatie