Elkerliek Ziekenhuizen

Het ziekenhuis heeft activiteiten die op twee locaties zijn ondergebracht met een afstand van 10 km. Toch zijn wij via IP eenvoudig in staat om hier één systeem van te maken.

08 augustus 2010

Na het Anthonius Ziekenhuis in Sneek hebben we nu ook opdracht gekregen om het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond te voorzien van een nieuw parkeersysteem. Dit is een hele mooie opdracht voor IP Parking, te meer omdat wij overtuigd zijn van onze toegevoegde waarde voor de zorgsector tegenover traditionele parkeersystemen.

 

Er worden zes betaalautomaten geïnstalleerd waar men kan betalen met pin, creditcard, chipknip, munten en biljetten. In totaal zijn er vijf inritten en vijf uitritten. Daarnaast worden de slagbomen voorzien van een kentekenherkenningscamera, zodat het personeel in de ochtend- en avondspits zeer snel en zonder verdere handelingen het terrein op- of af kan rijden.

 

Het herkennen van het kenteken heeft ook een voordeel voor de kortparkeerder. Deze hoeft bij het uitrijden namelijk niet meer de barcodekaart aan te bieden omdat het systeem al weet dat het parkeertarrief voldaan is bij de betaalautomaat.

 

Naast het parkeersysteem gaat het ziekenhuis ook volledig over op ons toegangscontrolesysteem. Alle aangesloten deuren worden voorzien van een Mifare-lezer en gekoppeld op de centrale Parkbase managementsoftware. Alle apparatuur wordt aangesloten op de webbased meldkamerapplicatie. Tijdens het bekijken van de videobeelden zijn bedieningsknoppen van het parkeersysteem direct oproepbaar en programmeerbaar. Hierdoor kunnen de meest voorkomende taken worden bediend vanuit één scherm.

 

IP Parking heeft het project "turn-key" aangenomen, waardoor het ziekenhuis in zeer korte tijd een volledige upgrade heeft naar de laatst beschikbare technieken. Het Elkerliek ziekenhuis in Deurne wordt sinds kort actiever gebruikt dan voorheen. Er zijn nieuwe operatiekamers waardoor er een veel grotere parkeerdruk is dan voorheen. Om deze parkeerdruk te beperken wordt er nu betaald parkeren ingevoerd. Het ziekenhuis heeft hiervoor IP Parking geselecteerd. Naast het parkeersysteem zal er ook een volledig CCTV systeem door ons worden geïnstallleerd.

 

Update 19-03-2013. Elkerliek Helmond sluit aan op Gepast parkeren.

 

Terug

Projectfotografie

Projectlocatie