Gemeente Almelo

Via een Europese aanbesteding heeft IP Parking de opdracht gekregen om voor de gemeente Almelo een innovatief parkeersysteem te leveren,waarbij gebruik wordt gemaakt van een OV-Chipkaart autorisatie.

11 juni 2012

Met onze applicatie OV-Connect zijn wij in staat om live aanvragen te doen naar reisinformatie. Deze informatie wordt gebruikt om korting te verschaffen aan personen die de P+R locatie gebruiken waarvoor deze in eerste insantie bedoeld is, namelijk parkeren en reizen (met OV).

 

Globale configuratie P+R Javapark:

  • 2 inrijstations
  • 2 uitrijstations
  • 4 slagbomen
  • 1 Cashless betaalautomaat
  • Intercom Commend
  • CCTV-installatie
  • OV-Connect adapter

 

Betaald parkeren in P+R-parkeergarage JavaPark

13 juli 2012 - Parkeren in de P+R parkeergarage JavaPark kost vanaf vrijdag 13 juli €3,70 per dag. Automobilisten die vervolgens het openbaar vervoer nemen naar een volgende bestemming betalen slechts €1,00 per dag.

 

De parkeergarage naast het NS-en busstation kent 345 parkeerplaatsen. De parkeergarage is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. In de parkeergarage kunnen bezoekers betalen met pin of creditcard. Het tarief van €3,70 geldt per dag of dagdeel. Contant betalen is in de garage niet mogelijk. De parkeergarage is met name bedoeld voor OV-reizigers en bezoekers en medewerkers van bedrijven in de omgeving, waaronder de Belastingdienst en de Rechtbank.

 

Van eind januari tot en met 12 juli 2012 konden mensen gratis gebruik maken van de parkeergarage, zo lang de toegangscontrole en bewegwijzering nog niet geregeld waren. Zowel de garage als de inrichting van de stationsomgeving zijn betaald met bijdragen van de Provincie Overijssel, Regio Twente en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 

Abonnement of vragen
Een abonnement voor de parkeergarage P+R JavaPark kan worden aangevraagd bij Stadstoezicht Almelo. Voor vragen over de tarieven of de parkeermogelijkheden in Almelo kunt u contact met hen opnemen. Stadhuisplein 2A (kantoorgebouw De Schil) 7607 EK Almelo (0546) 542700 of info@stadstoezicht-almelo.nl. Het kantoor van Stadstoezicht is voor publiek geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 21.00 uur.

 

Terug

Projectfotografie