Gemeente Eindhoven

De gemeente Eindhoven is een zeer gewaardeerde opdrachtgever. De gemeente heeft inmiddels alle facetten van ons parkeersysteem breed ingevoerd en meegewerkt met pilot projecten voor nieuwe technieken.

05 januari 2012

Hierdoor maken veel inwoners van Eindhoven gebruik van onze diensten Stadsparkeren, milieustraten, parkeergarages, vergunningterreinen, inzinkbare pollers, kentekenherkenning, etc. ...

 

Milieustraten 

Er zijn meer dan 250.000 passen gefabriceerd die verstuurd worden naar ieder perceel in de gemeente. IP Parking verzorgt een online database waar alle "stortingen" worden geregistreerd. Inwoners van de gemeente Eindhoven mogen hun afval gratis storten op 4 locaties binnen de gemeente. Wij verzorgen een online registratie, zodat trends opgemerkt en geanalyseerd kunnen worden. De apparatuur communiceert via GPRS met de "cloud" zodat hoge kosten voor bekabeling achterwege konden blijven.

 

 

Parkeergarage Stadskantoor 

Onder het stadskantoor (naast het stadhuis) is een parkeerkelder aanwezig die wij inmiddels 1,5 jaar hebben ontsloten voor Stadspasparkeren. De benodigde paslezers zijn indertijd geïntegreerd in het bestaande parkeersysteem voor kortparkeerders. Omdat dit systeem nu aan vervanging toe is, heeft de gemeente besloten om hiervoor ons webbased parkeersysteem in te zetten. Kortparkeerders die niet zijn aangesloten bij Stadspasparkeren kunnen hierdoor toch gebruik maken van de parkeerkelder door middel van een barcodesysteem. Betalingen worden verricht aan een full-service betaalautomaat die biljetten, munten, creditcard, chipknip en betalingen via pin mogelijk maakt.

 

 

Offstreet module

Met de Offstreet module heeft de gemeente Eindhoven een geavanceerd stuk parkeermanagement software aangeschaft. Hiermee maakt de gemeente het mogelijk om parkeergarage's, afgesloten parkeerterreinen, centrumafsluiting etc. te ontsluiten op basis van de stadspassen die de gemeente reeds in gebruik heeft. Tevens wordt hiermee de koppeling gerealiseerd tussen onstreet en offstreet parkeren. Traditionele systemen maken een duidelijk onderscheid tussen onstreet en offstreet. Doordat IP Parking gebruik maakt van de aller modernste communicatietechnieken en softwareplatformen, worden er parkeersystemen ontwikkeld waardoor deze grenzen steeds verder vervagen. IP Parking heeft één platform ontwikkeld waar alle vormen van toegangscontrole, betaald of gratis, voor een gemeente mee kunnen worden gerealiseerd.

 

 

Vervoersmanagement

Het Eindhovense stadsbestuur gaat alle ambtenaren een pakket aanbieden. Hierdoor kunnen de medewerkers van de gemeente tegen een gereduceerd tarief parkeren tijdens werktijden op speciaal daarvoor aangewezen parkeerfaciliteiten. Het parkeersysteem van IP Parking is daarvoor uitermate geschikt omdat wij in staat zijn om in samenwerking met Parkmobile ook het billing gedeelte voor onze rekening te nemen. De gekozen parkeerterreinen bestaan zowel uit afgesloten parkeerterreinen als publieke parkeerterreinen. Door het toepassen van onze technische hoogstandjes die wij ook inzetten voor Stadspasparkeren zijn wij in staat om de gebruikers optimaal te bedienen. Zo krijgt iedere gebruiker een persoonlijke pagina waar hij zijn parkeerhistorie kan bekijken, en regelen wij de automatische incasso. Het systeem wordt aangesloten op het bestaande passensysteem dat de gemeente al in gebruik heeft. Zo wordt de medewerkers een extra pas bespaard.

 

 

Stadsparkeren

Met oog op de toekomst is Stadspasparkeren voor onze onderneming een zeer belangrijk onderdeel. Omdat wij geloven in parkeersystemen waar men niet meer met fysiek geld betaalt. Wij vinden dat mensen de mogelijkheid geboden moet worden om voor zowel straatparkeren als parkeren in een parkeergarage achteraf te betalen voor alleen de minuten die zij daadwerkelijk hebben geparkeerd. Met Stadspasparkeren komt IP Parking tegemoet aan die wens. Na een succesvolle pilot in de gemeente Deurne gaat nu ook Eindhoven een pilot project starten. Nog dit jaar wordt stadsdeel Woensel voorzien van 38 lezers welke op straat worden geïnstalleerd. UPDATE: 23-11-2009 Winkelcentrum Woensel is ontsloten voor Stadspasparkeerders! Na een feestelijke opening door wethouder Erik Merrienboer draait het systeem nu 20 dagen. Inmiddels hebben vele Eindhovenaren zichzelf geregistreerd met de Stadspas.

 

Update 20-10-2012

 

Gemeente Eindhoven opent P+R Meerhoven

Wethouder Joost Helms heeft op  20 oktober namens de gemeente Eindhoven het eerste P+R terrein buiten de stadskern geopend. Het P+R terrein is gelegen aan de rand van de snelweg aan de wijk Meerhoven. Reizigers kunnen de auto de eerste dag voor 3 euro parkeren, en bij de betaalautomaat een buskaart kopen voor 50 eurocent per persoon. Met de buskaart kan men vervolgens iedere 5 à 10 minuten naar het centrum van Eindhoven reizen met maximaal 5 personen.

 

P+R Meerhoven heeft 231 parkeerplaatsen, 12 mindervalidenparkeerplaatsen en 18 touringcarplaatsen. Twee parkeerplaatsen zijn uitgerust met een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Vanaf november is er ook een P+R Kiosk, waar reizigers kunnen eten en drinken, of gebruik kunnen maken van het toilet. Verder zijn er kranten, tijdschriften en tabakswaren en is WiFi gratis beschikbaar.

 

Doelgroepen van P+R Meerhoven zijn: toeristen, dagjesmensen en bezoekers van het centrum, evenementenbezoekers, touringcars en woon-werkverkeer Eindhoven centrum.

 

P+R Meerhoven is een concrete maatregel onder de Strategische Mobiliteitsagenda (SMA) waar gemeente Eindhoven aan werkt onder het motto “Eindhoven op weg”. Er zijn al visies op het gebied van fietsen, openbaar vervoer en verkeerslichten. De SMA moet hierin meer samenhang aanbrengen, met als doel het centrumgebied leefbaarder te maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers. P+R Meerhoven is een concrete maatregel en dient dit doel.

 

 

 

 

Terug

Projectfotografie

Projectlocatie