Gemeente Leiden

27 september 2012 is op het Morspoortterrein in Leiden de Morspoortparkeergarage geopend door Wethouder Pieter van Woensel.

11 juni 2012

Wethouder Pieter van Woensel reed als eerste de tijdelijke garage binnen met een Chevrolet Volt. De bouw van de volledig demontabele constructie nam slechts vijf maanden in beslag onder verantwordelijkheid van Aandestegge, petje af! Bij het ontwerp van architect Paul de Ruiter staan sociale veiligheid en gebruikersgemak voorop. Mede door kentekenherkenning te gebruiken bij de in- en uitritten, wordt het service level voor eindgebruikers aanzienlijk verhoogd.

 

De parkeerlagen zijn overzichtelijk ingedeeld, bevatten gemakkelijk in te draaien parkeerplaatsen en zijn voorzien van een duidelijke signalering. Bovendien is er door de halftransparante gevelbekleding – gekozen middels inspraak van omwonenden – voldoende zicht op de omgeving. De montage van het betreffende gaasdoek, dat wordt geproduceerd van duurzame kunststoffen waardoor de indruk van een bladerdek in het bos wordt gewekt, zal in het najaar plaatsvinden. Door de toepassing van volledig recyclebare materialen is de parkeergarage eenvoudig te demonteren en te verwijderen: uiteindelijk zal het terrein weer beschikbaar komen voor stedelijke ontwikkeling.

 

Hieronder een film van de opening.

 

 

 

projectpartner:

 

 

Terug

Projectfotografie