Gemeente Utrecht

Op 1 maart 2011 heeft IP Parking met de Gemeente Utrecht een raamovereenkomst afgesloten voor het leveren en installeren van off-street parkeersystemen via een europese aanbesteding. Wij beschouwen dit als een zeer belangrijke mijlpaal voor onze organisatie.

01 maart 2011

Wij zullen u binnenkort nader berichten over de voortgang van de verschillende projecten die wij nu gaan realiseren in de gemeente Utrecht.

 

Dhr. Klinkhamer aan het woord, hoofd parkeerbeheer van de gemeente Utrecht en voorzitter van het Servicehuis Parkeren: "Aan de aanbestedingsregels hadden we een aantal waardes meegegeven, met als belangrijkste eis dat het innovatieve activiteiten moet kunnen ondersteunen, zoals een parkeerplaats reserveren bij een P+R terrein. Ook willen we in de toekomst graag elektrische oplaadpalen aan het systeem koppelen." Kortom, de gemeente Utrecht heeft nogal wat wensen op het gebied van vernieuwing.

 

"Wij zochten een leverancier die vanuit allerlei modules iets kan samenstellen. IP Parking voldoet hieraan. We hoeven het huidige systeem niet te veranderen, wat veel aanpassingstijd scheelt. De kentekenherkenning is gemakkelijk te organiseren", zegt Klinkhamer.

 

"Mensen kunnen in de nabije toekomst vanuit huis vast een parkeerplaats op het P+R-terrein Westraven reserveren, dat standaard vier euro per dag kost, in tegenstelling tot vier euro per uur in het centrum. Daarmee bevorder je het gebruik van deze transferia, bovendien krijgen gebruikers er een tramkaart bij voor vijf personen, die de hele dag te gebruiken is. Recentelijk is in de Jaarbeurspleingarage betalen per minuut ingevoerd en maakt de apparatuur van IP Parking het mogelijk om dit straks in alle bestaande en nieuwe parkeergarages van de gemeente mogelijk te maken. We kunnen nu met de webbased basis van IP Parking verder om nieuwe innoverende parkeerproducten nader uit te werken."

 

Terug

Projectlocatie