Gemeente Utrecht

Parkeergarage De Vaartsche Rijn heeft een capaciteit van ± 220 parkeerplaatsen en is voorzien van één inrit en twee uitritten.

18 november 2015

Sinds 2010 bouwt ProRail aan station Utrecht Vaartsche Rijn. Onder het station, bouwt ProRail in opdracht van de gemeente Utrecht een parkeergarage.

 

Parkeergarage De Vaartsche Rijn heeft een capaciteit van ± 220 parkeerplaatsen en is voorzien van één inrit en twee uitritten. Deze zijn alle voorzien van speedgates die te allen tijde gesloten zijn. De inrij-terminal wordt voor de speedgate buiten de parkeergarage geplaatst. De speedgate zal geopend worden bij het aanbieden van een abonnementspas/kentekenherkenning of bij het nemen van een parkeerticket.

 

Abonnementshouders

De vaste abonnementshouders kunnen middels een geldig ID de parkeergarage betreden en voor de kortparkeerders zal een parkeerkaart uitgegeven worden. Het systeem is voorzien van APB (anti-pass-back) zodat doorgeven van een geldig ID niet toegestaan wordt. De parkeerder ontvangt een Mifare kaart bij registratie van een abonnement. Daarin zal ook het kenteken van de parkeerder geregistreerd worden. Aan iedere abonnementsgroep kunnen verschillende rechten gehangen worden. Op deze manier kunnen de Mifare kaarten voor diverse doelgroepen gebruikt worden.

 

Kentekenherkenning

Wanneer de parkeerder aankomt bij de parkeergarage zal middels het lezen van het kenteken door de kentekencamera de speedgate openen. Wanneer het kenteken niet gelezen wordt kan de parkeerder zijn of haar Mifare kaart aanbieden bij de inrit terminal en kan de parkeerder alsnog de parkeergarage betreden. Dit kan ook wanneer de parkeerder een auto met een ander kenteken heeft dat niet geregistreerd staat. De Mifare kaart en kentekenherkenning worden samen als één ID gebruikt. Wanneer een parkeerder dus de garage inrijdt op kenteken, is zijn of haar Mifare kaart ook binnen geboekt.

 

Voetgangers

Wanneer een parkeerder als voetganger de parkeergarage wil betreden om zijn auto op te halen, kan dit door middel van de deurlezers die geplaatst zullen worden bij de voetgangerstoegangen. De barcode- of abonnementskaart wordt voor de deurlezer gehouden en de deur zal openen voor toegang tot de parkeergarage.

 

Bij het uitrijden zal na het aanbieden van een geldige ID- of parkeerkaart de speedgate openen en kunt u uitrijden. De speedgate zal automatisch, na passage van de auto, weer sluiten.

 

Terug

Projectlocatie