Gemeente Weert

25 mei 2012

Walburgpassage

Via een Europese aanbesteding is IP Parking als beste uit de bus gekomen inzake de "Walburgpassage" in de gemeente Weert. Dit project bestaat uit een combinatie van een parkeerterrein en een parkeergarage. Via een centrale toegang kan de bezoeker zowel op het terrein als in de parkeergarage zijn auto parkeren.

 

Wij zijn verantwoordelijk voor het complete project inclusief het herinrichten van de Kromweg voor een optimale toegang. Het parkeersysteem wordt inclusief beeld en spraak gekoppeld op de verkeerscentrale via IP technologie. Aan de doorgaande weg plaatsen wij twee grote masten, waarop wordt aangeven hoeveel vrije parkeerplaatsen er zijn. Hierdoor wordt verkeer op de rondweg optimaal geïnformeerd bij het zoeken naar een parkeerplaats.

 

Ursulinen garage

Deze parkeergarage ligt midden in het centrum van Weert en beschikt over 228 parkeerplaatsen. Wij zullen het bestaande parkeersysteem vervangen, zodat de gemeente Weert met een uniform systeem kan gaan werken bij alle parkeerfaciliteiten die zij zelf beheert. Een dergelijke ombouw is met ons product eenvoudig en snel te realiseren. De bestaande bekabeling kan worden hergebruikt door het toepassen van extenders waarmee wij een netwerk kunnen creëren.

 

De garage heeft één inrit en één uitrit en wordt voorzien van twee full-service betaalautomaten. De garage zal 24/7 geopend zijn, maar is in de avonduren alleen teogangkelijk voor personen die daadwerkelijk een voertuig hebben geparkeerd. De slagbomen worden door ons voorbereid op een latere toevoeging van kentekenherkenning, zodat de gemeente Weert klaar is voor de toekomst.

 

Milieustraat

Alle inwoners van de gemeente Weert zijn voorzien van een stadspas. Per adres bestaat het recht om 6 keer per jaar gratis gebruik te maken van de milieustraat. De hoofdbewoner maakt samen met de medebewoners gebruik van ditzelfde recht. Hiervoor heeft IP Parking een slimme oplossing toegepast, waarbij voor bewoners de mogelijkheid bestaat om extra bij te betalen voor iedere extra storting.

 

Terug

Projectfotografie