Index Tower Dubai

IP Parking heeft samen met haar lokale partner BESIX Park het Parkeer Management Systeem geleverd voor de Index Tower in Dubai.

26 augustus 2014

De Index Tower, gelegen in het financiële hart van Dubai (DIFC) in de Verenigde Arabische Emiraten, huisvest een groot aantal winkels, kantoren en appartementen en wordt daardoor multifunctioneel gebruikt. De toren is maar liefst 326 meter hoog, telt 80 verdiepingen, 27 liften en beslaat 170.400 M2. Het complex is voorzien van een ondergrondse parkeergarage voor 2.442 voertuigen.

 

IP Parking heeft samen met haar lokale partner BESIX Park het Parkeer Management Systeem geleverd. Het gaat hierbij om een selectie van de parkeerplaatsen (ongeveer 500) die multifunctioneel worden ingezet. Deze diversiteit aan toepassingen wordt mogelijk gemaakt met het parkeersysteem van IP Parking.

 

Naast een geavanceerd parkeersysteem is de gehele bouw ook uiterst innovatief en duurzaam. Afgezien van de hoge temperaturen in Dubai blijft de temperatuur zonder airco in het pand altijd onder de 27 graden. Dat scheelt enorm in de energiekosten voor de gebruikers.

 

In 2011 heeft het gebouw de titel 'Best Tall Building Middle East & Africa' bemachtigd.

 

Terug

Projectfotografie

Projectlocatie