P+R Genneper Parken

20 augustus 2020

Op dit moment is de Gemeente Eindhoven druk bezig met de bouw van een nieuwe P+R bij de Genneper Parken. Deze parkeergarage komt te liggen aan de rand van de snelweg ter hoogte van de HOV-halte (Aalsterweg) bij Hotel Eindhoven en biedt plaats aan 640 auto's.

Parkeer Management Systemen

IP Parking heeft de aanbesteding van de Gemeente Eindhoven gewonnen en zal de inrichting van het Parkeer Management Systeem voor de P+R Genneper Parken verzorgen. O.a. door het plaatsen van signaleringsborden kan de parkeerder snel en gemakkelijk een vrije parkeerplaats vinden. Bij terugkomst kan er cashless betaald worden door middel van een bankpas of creditcard. Vervolgens kan de bezoeker door middel van geïntegreerde kentekenherkenning in de slagboom de parkeergarage verlaten.


Voor wie?

Deze P+R is bedoeld voor de bezoekers van Genneper Parken, maar ook voor bezoekers en werknemers welke zich richting de binnenstad willen begeven. Voor hen moet de P+R een plek worden waar zij snel en gemakkelijk kunnen overstappen op Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV).
Door deze nieuwe P+R hoopt de gemeente Eindhoven het autoverkeer richting de binnenstad te verminderen en zo ook een extra steentje bij te dragen aan een schoner milieu, maar ook een schonere binnenstad. Nog minder auto's richting de stad, goedkoper parkeren én gratis vervoer, wat wil je nog meer?


Hoe gaat de P+R eruit zien?

Deze nieuwe luxueuze parkeergarage bestaat uit zes verdiepingen. Comfort, veiligheid en duurzaamheid zijn in het ontwerp belangrijke pijlers geweest. Het gebruik van duurzame lamellen en een compleet beklede buitenzijde met klimop zorgen voor een extra 'groene' natuurlijke uitstraling, waardoor de P+R passend is in de natuurlijke omgeving van Genneper Parken. Door het gebruik van zonnepanelen is de P+R energieneutraal


De nieuwe P+R zal nog dit najaar geopend en in gebruik genomen worden.

 

Terug

Projectfotografie

Projectlocatie