RAI Amsterdam

Na een uitgebreide voorselectie heeft RAI Amsterdam besloten om te kiezen voor IP Parking als leverancier van een webbased parkeersysteem.

13 februari 2012

 

Dit "Op maat" systeem staat in het teken van service naar de eindgebruiker.

  • Parkeerwebshop op maat
  • Webbased reserveringssystemen
  • ANPR sectietelling
  • Slimme oplossing zonder slagboom bij inrijden

 

 

(Luc Beyer, Financieel directeur RAI Amsterdam en Eric Smulders, directeur IP Holding)

 

Update februari 2014:

Nieuw P+R beleid Amsterdam van start bij RAI Amsterdam met IP Parking oplossing...De opening van P+R RAI Amsterdam is de start van het nieuwe P+R beleid dat op 12 februari ingaat. Het doel van het nieuwe beleid is het aantal P+R parkeerplekken de komende jaren met 6600 uit te breiden door onder andere slim gebruik te maken van al bestaande parkeerplekken. Op deze manier wordt geld bespaard op nieuwbouw.

 

Door het nieuwe beleid worden er meer plekken gecreëerd, die full of parttime beschikbaar zijn. Met het ingaan van het nieuwe beleid zijn openbaar vervoerkaarten niet meer inbegrepen in de prijs, maar los te koop tegen een gereduceerd tarief. Reizigers kunnen ook hun eigen OV-chipkaart gebruiken. Ook komen er twee tarieven voor het parkeren; een daltarief van € 1 en een spitstarief van € 8. Het daltarief moet zorgen voor een betere spreiding van verkeer en meer bezoekers naar de stad.

 

IP Parking heeft voor deze oplossing een OV adapter geïntegreerd waarmee realtime een check kan worden uitgevoerd of de OV chipkaart daadwerkelijk gebruikt is. Via het touchscreen bij de betaalautomaat wordt de gebruiker door een menu in staat gesteld om zelf zijn OV korting zeker te stellen.

 

Terug

Projectfotografie

Projectlocatie