The Edge te Amsterdam

Na een uitgebreide selectieprocedure heeft IP Parking de opdracht ontvangen voor het leveren van een innovatief Parkeer Management Systeem.

03 september 2014

Na een uitgebreide selectieprocedure heeft IP Parking de opdracht ontvangen voor het leveren van een innovatief Parkeer Management Systeem voor kantoorgebouw The Edge te Amsterdam (Zuidas), waar Deloitte en AKD zich zullen huisvesten. De opdracht is verstrekt door Homij-Bosman Combinatie. De Bosman Bedrijven verzorgen in samenwerking met Homij alle elektrische-, werktuigbouwkundige- en sanitaire installaties van dit pand. Het beheer van de parkeerfaciliteit zal door Interparking geschieden.

 

Het duurzame kantoor van 40.000 m² is conform de BREEAM-NL Outstanding duurzaamheidscertificering en is hard op weg om het meest duurzame gebouw ter wereld te worden. BREEAM is de leidende en wereldwijd meest gebruikte methode voor het meten van de milieuprestaties van gebouwen. BREEAM kent vijf kwalificaties waarvan de kwalificatie 'Outstanding' de hoogst haalbare is. The Edge is ontwikkeld door OVG, gebouwd door G&S Bouw, en is het op één na grootste gebouw ter wereld (ruim 40.000 m²) dat ooit een 'Outstanding' ontwerpcertificaat heeft behaald. De werkvloeren zijn gesitueerd rondom het atrium van 15 verdiepingen hoog. Een grote glazen gevel aan de noordzijde zorgt voor daglicht, maar geen volle zon. De andere zijden van het gebouw hebben kleinere ramen en zijn voorzien van zonnecellen die het gebouw van energie voorzien. Door vooral licht via de noordzijde het gebouw binnen te laten komen, is er minder koeling nodig. In het gebouw zullen 21 nog nooit eerder vertoonde innovaties worden uitgevoerd. De oplevering staat eind 2014 gepland. In het nieuwe kantoor kunnen straks 1.800 mensen werken.

 

In onderstaande link kunt u zien hoe Erik Ubels, CIO Deloitte Nederland, een enthousiaste presentatie verzorgt over het project: vanaf de visie van Deloitte tot de ontwikkeling door ontwikkelaar OVG.

 

Terug

Projectfotografie

Projectlocatie