API

API, kort voor Application Programming Interface

Een interface tussen softwaretoepassingen of hardware en software die bijvoorbeeld toelaat applicaties te ontwikkelen waarbij beide systemen snel en eenvoudig kunnen worden gekoppeld op basis van realtime data-uitwisseling.

 

De technologische ontwikkelingen op het gebied van parkeren gaan hard. Er komen steeds meer applicaties, platformen en diensten met een verscheidenheid aan parkeeroplossingen. Door systemen te koppelen bent u in staat om uw klanten beter te bedienen en uw operationele werkzaamheden te optimaliseren. Wij begrijpen deze behoefte en spelen daarop in door een diversiteit aan koppelvlakken via het internet (ook wel webservice of API genoemd) beschikbaar te stellen voor iedereen die direct of indirect software ontwikkelt voor parkeren.

 

Ook kunt u partner worden van IP Parking wanneer uw oplossing bruikbaar is voor meerdere parkeerlocaties. 

  

Informatie aanvragen

Bike Rental Service

Binnensteden slibben steeds meer dicht. Steeds meer mensen kiezen voor een P+R terrein en vervolgen hun reis per fiets om tot het hartje van de stad te komen. De Bike Rental Service biedt de parkeerder de mogelijkheid om op vertoon van de parkeerticket een fiets te huren/lenen. Het is een duurzame manier om de stad fietsend te ontdekken. Diefstal van de fiets is onmogelijk omdat uitrijden alleen mogelijk is wanneer de fiets is ingenomen, het voertuig dient dus als onderpand.

Configuration Services

Stuur opdrachten zoals "slagboom openen". Deze service wordt veelal toegepast voor meldkamerapplicaties.

E-Personal Service

Maakt het mogelijk om persoonlijke pagina's te ontwikkelen voor uw vaste gebruikers, inclusief pre-paid parkeersaldo. Wordt veelal gebruikt voor medewerkers van grote instanties waarbij men reeds beschikt over een persoonlijke webpagina. Via deze service kan het parkeren daarin geïntegreerd worden.

Booking Service

Parkeerplaatsen vooraf reserveren en betalen. Bruikbaar wanneer u bijvoorbeeld een reserveringssysteem in uw eigen website wilt onderbrengen.

Visitor Service

Maakt het mogelijk voor externe systemen om bezoekers aan te melden. Wordt veelal toegepast bij parkeerfaciliteiten waar meerdere bedrijven gebruik van maken.

Subscriber Management Service

Heeft u een bestaand systeem waarin uw vaste gebruikers reeds zijn geregistreerd? Met deze service bent u in staat om dat systeem te behouden en kunt u het parkeren hieraan toevoegen.

Payment Services

Met deze service bent u in staat om een systeem van derden een betaling te laten verrichten op een lopende parkeeractie. Deze oplossing is bruikbaar voor externe kassasystemen of app's.

Reduction Services

Maakt het mogelijk om korting te verstrekken op een parkeeractie. Deze oplossing is bruikbaar voor loyaliteitssystemen of app's.

License Plate Services

Verkrijg parkeerinformatie aan de hand van het kenteken. Deze service geeft de mogelijkheid om door invoeren van het kenteken te achterhalen wanneer iemand is ingereden.