Persbericht Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Op 28 januari start het gastvrij parkeren in het centrum van Beverwijk. Hiermee komt er een nieuwe mogelijkheid voor bezoekers van Beverwijk om achteraf te betalen voor het parkeren.

28 januari 2015

Tot nu toe kon dat alleen door gebruik te maken van belparkeren. Bijkomend voordeel: het tweede uur parkeren wordt gratis voor bezoekers die van het nieuwe systeem gebruik gaan maken.

 

Hoe werkt het?

De werking van het nieuwe systeem is simpel. Bezoekers checken in op het moment dat zehun auto parkeren. Dat kan met een speciale parkeerpas bij één van de specialeparkeerpalen. Deze palen staan op de grote parkeerterreinen rond het centrum en op deBreestraat. Na afloop wordt op dezelfde manier uitgecheckt. Ook kan je gebruik maken vande mobiele telefoon om in en uit te checken. De betaling gebeurt achteraf via eenautomatische incasso.

 

Aanmelden

Wie via dit systeem wil parkeren moet zich vooraf aanmelden en registreren. Tot en met april2015 is aanmelden gratis via www.parkerenbeverwijk.nl. Komende zaterdag loopt eenpromotieteam in het centrum. Bezoekers van Beverwijk kunnen zich ook bij hetpromotieteam aanmelden. Om 11 uur zal wethouder Dorenbos de eerste inschrijversverwelkomen in de Beverhof. De ondernemers zorgen voor een smakelijk aankleding enstellen cadeaubonnen beschikbaar.

 

Aantrekkelijker centrum

De gemeente wil zich hard maken voor een kloppend stadshart. Gastvrij parkeren hoort daarbij. De verwachting is dat consumenten langer in het centrum van Beverwijk zullen verblijven,door meer mogelijkheden te introduceren om achteraf te betalen voor het parkeren.Met achteraf betaald parkeren met een pas of mobiele telefoon kan een bezoeker relaxtershoppen, zonder continu op de parkeertijd te moeten letten. Je betaalt ook nooit teveel,alleen voor de daadwerkelijke parkeertijd. En je loopt geen risico op een boete als je watlater terug bij je auto bent.

 

Voor meer informatie zie Stadsparkeren

 

Bron: www.beverwijk.nl

 

Terug