Tricotage wint ESPA award

Parkeergarage Tricotage wint de begeerde ESPA award (European Standard Parking Award).

07 oktober 2013

Deze award wordt uitgereikt aan parkeergarages die aan een zeer uitgebreide lijst van criteria voldoen, denk hierbij aan: 

  • verlichting
  • gebruiksgemak
  • veiligheid
  • comfort
  • betaalsystemen

Winnaars van de ESPA-award ontvangen het ESPA-keurmerk dat zichtbaar in de garage opgesteld wordt. Hierdoor zien parkeerders direct dat ze zich in een "goede" parkeergarage bevinden.

 

In het beoordelingstraject voor de ESPA-award krijgt de parkeergarage per onderdeel punten toegekend. Om in aanmerking te komen voor de award, moet een parkeergarage een minimaal voorgeschreven aantal van 120 punten uit een maximum van 300 behalen op de diverse elementen die worden getoetst. Tricotage scoorde in totaal 198 punten. Wethouder Henk van Soest is trots op deze erkenning: “De parkeergarage in Tricotage is natuurlijk nog maar net geopend en het is prettig om nu al bevestigd te krijgen dat we een solide, veilige en toegankelijke voorziening hebben neergezet. En het biedt ook nog eens kwaliteit voor een goede prijs: gebruikers betalen per minuut en zijn dus nooit onnodig duur uit. In alle opzichten een geslaagd project dus!”

 

Wethouder Van Soest en Wouter van Beijnum, afdelingsmanager Wijk- en Stadsbeheer ontvingen de ESPA-award op donderdag 3 oktober tijdens het Nationaal parkeercongres in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Naast de gemeente Veenendaal kregen ook de gemeente Dordrecht en Parkcon uit Amersfoort een ESPA-award uitgereikt. 

 

Lees hier voor meer informatie over het project.

 

 

Terug