Novotel Amsterdam City

10 juli 2019

Novotel Amsterdam City is gemakkelijk bereikbaar, zowel per auto als met openbaar vervoer. Het hotel ligt op loopafstand van het station RAI, pal langs de snelweg A10. In de omgeving vindt u de RAI, zakenwijk de Zuidas en het Amstelpark, allemaal op loopafstand. Na twee jaar is de grootschalige renovatie van alle 610 kamers van het Novotel Amsterdam City afgerond. Om in de toekomst nog beter in te spelen op de verwachting van de moderne zakenreiziger investeerde eigenaar AccorInvest ook in de parkeervoorzieningen. Hierbij is gekozen voor de kaartloos parkeren oplossing van IP Parking.

 

Wat is kaartloos parkeren?

Kaartloos parkeren is een concept van IP Parking waarbij het parkeren gereguleerd kan worden zonder dat er enige vorm van parkeerkaarten aan te pas komen.

 

Waarom kaartloos parkeren?

Parkeren bij Novotel Amsterdam City moet een extra service zijn die aan gasten verleend wordt waarbij het geen last mag zijn voor de beheerder. Echter, als een parkeerplaats vrij toegankelijk is dan bestaat de kans dat een parkeerplaats gebruikt zal worden door onbevoegde parkeerders waardoor er minder plaats is voor gasten. Deze twee issues zijn volgens IP Parking de reden dat er vraag is naar een nieuw soort parkeersysteem.

 

Hoe werkt kaartloos parkeren?

De kern van het systeem is toegang middels kentekenherkenning. Als een gast of personeelslid de parkeerplaats op wil rijden wordt het kenteken gescand en opgeslagen in het PMS waarna de slagboom automatisch opengaat. Als de bezoeker binnen de toegestane parkeertijd de parkeerplaats verlaat dan zal wederom de slagboom opengaan. In het geval de maximale toegestane parkeertijd is overschreden dan gaat de slagboom niet open en zal middels bankpas / creditcard het verschuldigde bedrag moeten worden voldaan bij de uitrit. In Parkbase is het mogelijk om kentekens te registreren welke onbeperkt toegang hebben tot de parkeerplaats (bijvoorbeeld personeelsleden).

 

Meer informatie over kentekenherkenning

 

Terug

Projectlocatie