"Gratis" parkeren met behoud van parkeerregulering

Er is veel discussie rondom het effect van gratis parkeren in winkelgebieden. Dit na een uitspraak van bijzonder hoogleraar Cor Molenaar van de Erasmus Universiteit.

27 augustus 2015

De aanleiding voor zijn stelling was een bijzonder voorval in het Britse Cardigan waarbij dieven de parkeermeters hadden vernield waardoor er ruim 6 weken niet betaald kon worden. Als gemeenten stoppen met het vragen van parkeergeld, levert dat een flinke omzetstijging op, die kan oplopen tot wel 50 procent aldus Molenaar.

 

Diverse gemeenten zijn meegegaan in de wens van winkeliers voor gratis parkeren. Sinds de invoering van het gratis parkeren blijken de parkeerplaatsen al vroeg, veelvuldig en vooral langdurig bezet te zijn, met name door omwonenden, werknemers en ondernemers. Diverse winkels zijn nu genoodzaakt om tot bezorgservice over te gaan omdat klanten te ver moeten lopen met hun zware aankopen.

 

Logisch! Want gratis parkeren is ongereguleerd parkeren. Bezoekers aan een centrum daar laten parkeren waar u ze wilt ontvangen, ruimte geven aan bewoners, maar parkeerders die niet tot de gewenste doelgroepen behoren weren; het is de kern van parkeerregulering.

 

Ons unieke concept maakt het mogelijk om garages, terreinen en op straat op een identieke wijze te ontsluiten voor parkeerproviders. Bezoekers kunnen zorgeloos de stad in gaan, zonder steeds op hun horloge te hoeven kijken. U spreekt elke leeftijdsgroep aan binnen uw verzorgingsgebied omdat inwoners en bezoekers zelf kunnen kiezen uit pas-parkeren, app-parkeren en kenteken-parkeren. Zij parkeren slim, makkelijk en voordelig.

 

Met de invoering van Vipzo gaat IP Parking nog een stap verder.

 

Omdat IP Parking een schakel is in de 'customer journey' van de gemeente naar de ondernemers heeft IP Parking een loyaliteitssysteem ontwikkeld genaamd Vipzo. Vipzo stelt ondernemers in staat om klanten te belonen met parkeertegoed. Hiermee creëert u dat consumenten voordelig of zelfs gratis parkeren met behoud van parkeerregulering.

 

Diverse media hebben een artikel gewijd aan deze nieuwe dienst, we hebben zelfs een innovatieprijs in ontvangst mogen nemen namens de Parkeervak.

 

Door de co-creatie tussen gemeente, ondernemers en IP Parking verlagen we de drempel van betaald parkeren en creëren we gezamenlijk een aantrekkelijk centrum, zonder dat dit hoge kosten met zich meebrengt.

 

Momenteel hebben we de pilot "Gepast Winkelen" in gemeente Helmond succesvol afgerond en opengesteld. Het resultaa tot nu:  

 

  • Een stijging in digitale transacties (van 10 naar 50%) door de diversiteit van Gepast parkeren & winkelen.
  • 300% meer aanmeldingen voor Gepast Parkeren.
  • Ruim 13.000 mensen maken gebruik van Gepast Parkeren.
  • Ruim 2.000 mensen maken gebruik van Gepast Winkelen in slechts 3 maanden. 

 

 

 

We zij er klaar voor om met de rest van Nederland de co-creatie aan te gaan!Wilt u weten wat IP Parking voor uw gemeente kan betekenen?

 

Informatie aanvragen

 

Terug