API

API, kort voor Application Programming Interface

Een interface tussen softwaretoepassingen of hardware en software die bijvoorbeeld toelaat applicaties te ontwikkelen waarbij beide systemen snel en eenvoudig kunnen worden gekoppeld op basis van realtime data-uitwisseling.

 

De technologische ontwikkelingen op het gebied van parkeren gaan hard. Er komen steeds meer applicaties, platformen en diensten met een verscheidenheid aan parkeeroplossingen. Door systemen te koppelen bent u in staat om uw klanten beter te bedienen en uw operationele werkzaamheden te optimaliseren. Wij begrijpen deze behoefte en spelen daarop in door een diversiteit aan koppelvlakken via het internet (ook wel webservice of API genoemd) beschikbaar te stellen voor iedereen die direct of indirect software ontwikkelt voor parkeren.

Bike Rental Service

Binnensteden slibben steeds meer dicht. Steeds meer mensen kiezen voor een P+R terrein en vervolgen hun reis per fiets om tot het hartje van de stad te komen. De Bike Rental Service biedt de parkeerder de mogelijkheid om op vertoon van de parkeerticket een fiets te huren/lenen. Het is een duurzame manier om de stad fietsend te ontdekken. Diefstal van de fiets is onmogelijk omdat uitrijden alleen mogelijk is wanneer de fiets is ingenomen, het voertuig dient dus als onderpand. 

 

Deze API zorgt voor de communicatie tussen het fiets verhuur en het parkeermanagementsysteem. 

 

Meer informatie over fietsverhuur?

 

Fietsverhuur

Configuration & Commend Services

Stuur opdrachten zoals "slagboom openen". Deze service wordt veelal toegepast voor meldkamerapplicaties.

 

Wilt u meer informatie over Meldkamer oplossingen?

 

ControlBase

E-Personal Service

Maakt het mogelijk om persoonlijke pagina's te ontwikkelen voor uw vaste gebruikers, inclusief pre-paid parkeersaldo. Wordt veelal gebruikt voor medewerkers van grote instanties waarbij men reeds beschikt over een persoonlijke webpagina. Via deze service kan het parkeren daarin geïntegreerd worden.

Booking Service

Wanneer u een webshop heeft die parkeerplaatsen kan reserveren en betalen, zal er een API moeten worden geïmplementeerd om deze webshop te kunnen laten communiceren met het parkeermanagementsysteem. IP Parking heeft voor deze situatie de Booking Agent API ontwikkeld.

 

Heeft u geen eigen reservering webshop, dan kunnen wij deze ook verzorgen. 

 

 

Gepersonaliseerde reservering webshop

Visitor Service

Maakt het mogelijk voor externe systemen om bezoekers aan te melden. Wordt veelal toegepast bij parkeerfaciliteiten waar meerdere bedrijven gebruik van maken.

 

Benieuwd naar oplossingen voor parkeerfaciliteiten met meerdere bedrijven?

 

FirmBase

Subscriber Management Service

Heeft u een bestaand systeem waarin uw vaste gebruikers reeds zijn geregistreerd? Met deze service bent u in staat om dat systeem te behouden en kunt u het parkeren hieraan toevoegen.

 

Heeft u geen abonnementen systeem, maar wilt u die wel?

Dan kan IP Parking deze faciliteren. 

 

Abonnementen systeem

Payment Services

Met deze service bent u in staat om een systeem van derden een betaling te laten verrichten op een lopende parkeeractie. Deze oplossing is bruikbaar voor externe kassasystemen of app's.

Reduction Services

Maakt het mogelijk om korting te verstrekken op een parkeeractie. Deze oplossing is bruikbaar voor loyaliteitssystemen of app's.

 

Heeft u zelf geen app om korting te geven?

Dan kan IP Parking u helpen.

 

Validatie App

License Plate Services

Verkrijg parkeerinformatie aan de hand van het kenteken. Deze service geeft de mogelijkheid om door invoeren van het kenteken te achterhalen wanneer iemand is ingereden.

Data Service

Deze API is ideaal voor het analyseren van uw parkeerfaciliteiten in een private rapportagetool.
Hierdoor krijg je:


- Gestructureerde parkeergegevens.
- Gegevens die worden opgeslagen in verschillende SQL server databases.
- Gestandaardiseerd aangeboden data aan externe systemen met een Interface-database.

Occupations statistics

Deze API kan verschillende tellingen bijhouden binnen de parkeergarage. Waaronder de tellingen van faciliteiten, secties, bedrijven en abonnementsmodellen. 

IP Parking bereidt u voor op de toekomst. Wilt u meer weten over API's? Wij geven u graag meer informatie. Heeft u een andere vraag op het gebied van parkeeroplossingen?

 

Neem gerust contact met ons op