Fietsparkeren

Slimme oplossingen voor fietsparkeren

Veel gemeenten werken aan het verbeteren van de bereikbaarheid. De fiets speelt daarbij een belangrijke rol. Er ligt dus een taak voor gemeenten bij het organiseren en managen van geschikte stallingsplekken en de zorg voor een optimaal, gebruiksvriendelijk stallingssysteem. IP Parking biedt een praktische invulling van het fietsparkeren. Zo maken we de stallingen toegankelijk met een OV-chipkaart, stadspas of bankpas, terwijl camera's de boel bewaken. Tegelijk bieden we gemeenten inzicht in de parkeermotieven en -bewegingen van de fietser. Door de integratie van belparkeren kunnen we bovendien het fietsparkeren parallel laten lopen met het parkeren van de auto. Slimme oplossingen, dat is IP Parking!

 

Informatie aanvragen

Betaalsystemen

Betalen is betalen, ongeacht het betaalmiddel? Natuurlijk. Maar de manieren waarop we vandaag de dag betalen, ook bij het fietsparkeren, zijn bijna eindeloos. Zo zijn onze toegangszuilen uitgerust met de mogelijkheid tot contactloos betalen. Omdat ons platform webbased is, zijn bovendien veel koppelingen mogelijk met externe partijen en diensten. Denk o.a. belparkeerders, of via maandelijks te factureren abonnementen voor vaste gebruikers.

 

Meer informatie

Abonnementen

Op veel plaatsen wordt vandaag de dag bij het stallen gebruik gemaakt van abonnementen. Fietsparkeren op basis van een abonnement zorgt voor een snellere, efficiënte doorstroming, voorkomt filevorming en biedt de fietser meer gemak. Voor u als aanbieder van een fietsenstalling is een optimaal beheer van uw abonnementen uiteraard geen overbodige luxe. IP Parking is ook op dit vlak uw ideale partner. Zo kunnen we bij het abonnementenbeheer gebruik maken van een stadspas of OV pas als ID. 

 

Meer informatie

BIKE RENTAL SERVICE

Binnensteden slibben steeds meer dicht. Steeds meer mensen kiezen voor een P+R terrein en vervolgen hun reis per fiets om tot het hartje van de stad te komen.


De Bike Rental Service biedt een parkeerder de mogelijkheid om op vertoon van de parkeerticket een fiets te huren/lenen. Het is een duurzame manier om de stad al fietsend te ontdekken. Diefstal van de fiets is onmogelijk, omdat uitrijden alleen mogelijk is wanneer de fiets is ingenomen. Het voertuig dient dus als onderpand.

 

Meer over API's

CCTV MELDKAMER

Drie systemen in één, dat is ControlBase. Een uiterst complete en state-of-the-art oplossing voor uw (centrale) meldkamer. Deze applicatie biedt een volledige integratie van IP camera's, intercom en het (fiets)parkeersysteem. Zo kunt u vanuit één gebruiksvriendelijk touchscreen uw complete fietsenstalling beheren, van het afhandelen van intercomgesprekken met beeld tot het openen van de deuren. 

 

Meer informatie

Intercom

We kennen allemaal de intercom waar bezoekers met vragen zich kunnen melden. Echter, met het bijna onbeperkt uitbreidbare IP intercomsysteem Commend bieden wij u veel extra's, zoals een kraakheldere geluidskwaliteit en realtime communicatie over elke afstand. U kunt bezoekers toegang verlenen tot de fietsenstalling via een intercom-post en/of (mobiele) telefoon. 

 

Meer informatie

 

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.